субота, 17 жовтня 2020 р.

Shem - el - Nessim Grossmith

 

Shem - el - Nessim Grossmith


   Для особливих випадків - особливі парфуми. Таких випадків у моєму житті, на щастя, дуже багато та й втішає, що і ароматів достатньо. Отже, саме така нагода і я дістаю улюблений Shem - el- Nessim Grossmith.

   Подібність Shem - el- Nessim на L'Heure Bleue Guerlain бентежить щоразу і кількість рідини у пляшці, яка зменшується, викликає занепокоєння та митттєва бажання дозамовити ще один екземпляр. "Але про це подумаю завтра", а сьогодні доповнюю свій образ та створюю настрій вишуканою квітково-пудровою красою.

   Димно-гірко, соковито-кислуватий старт швидко змінюється та аромат набуває квіткових відтінків. Розкішне солодко-помадно-трояндове звучання у поєднанні з гірким геранієм, екзотична цукерочність іланг-ілангу та пронизливість неролі.

   Далі гірко-сандалова борошнистість та масляниста анімалістичність.

   Кремово-ванільна геліотропність, яка з часом набуває вишнево-апетитних ознак, робить Shem - el- Nessim фіолетово-рожевим і ще більше нагадує ароматну душу Сутінок, яка не піддається опису, викликає лише захоплення та хвилювання.

   Смолисті тонка боби в тандемі з чимось пікантно-колючим. Потім знову невимовно прекрасна тягуча помадність троянди, але вже у компанії жасмину, який додає витонченої чуттєвості.

   Оксамитово-кремове тепло та ніжна пухнастість. Мильна мускусна пінка кольору перлів та запах вимитого "до скрипу" тіла.

   Все ж L'Heure Bleue Guerlain викликає більше емоцій та перевертає світосприйняття, ніби виймає душу, тоді як Shem - el- Nessim Grossmith пасує більше до святкових заходів.

 
   24.12.2019
   

 Терпкий, колючий, димний, з гірчинкою та солодкістю, маслянистістю, краплиною мильності і восковості бергамот. Магічна свіжість неролі.

   Ванільна солодкість та вершковість геліотропу чергується з гірко-шоколадною борошнистістю ірису.

   Льодяниковий іланг-іланг додає радісного сяяння, а з відтінками м'яти та зеленого герань - гірко-терпкої пікантності. Непомітний перехід від квітки, яка має ознаки троянди, до звучання самого оригіналу.

   Від помадності троянди, яку чути у повітрі, можна збожеволіти!

   Чуттєва анімалістичність мускусу. Як не дивно, чую запах галантерейної шкіри, просочену рідким терпко-солодким медом.

   Наркотично-гіпнотизуючий п'янкий та "полум'яний" жасмин.

   Солодко, гірко, терпко, помадно, кремово, пудрово, шоколадно, лікерно... Безкінечна мінливість. Бездонна глибина. Shem - el- Nessim Grossmith викликає ейфорію!

   Складність та вінтажне звучання закохує!  Безкінечна жіночність та елегантність доповнюють образ.  Делікатна чуттєвість хвилює, а екслюзивна витонченість викликає захват. Витвір мистецтва.

   М'яка оксамитова розкіш. Аромат королеви. І хоча парфуми англіського бренду прославляють часи Едвардської епохи, період спокою та процвітання, мені на думку чомусь приходить образ Марії-Антуанетти із фільму Софії Копполи.

   25.04.2019

   Димний запах бергамоту з товстою шкіркою, яку так хочеться протикати нігтем, щоб виділилась гіркота та маслянистість. Цитрусова кислинка та специфічний квітковий запах неролі на тлі деревини сандалу. І здається, саме сандал Майсур, так як він має маслянисто-гіркуватий відтінок, який закарбовується в пам'яті.

   Але все звучить не яскраво життєрадісно, а стримано та рафіновано.

   Волога землистість корінців ірису та гіркувата терпкість. Це те ірисове звучання, яке мені найбільше подобається. Вже не лякаючий темний підвал, але ще загадкова містичність, яка повільно перетворюється на витончену кремову манкість.

   Спочатку десь на рівні підсвідомості чую анімалістичну складову. Маслянисто-шкіряно-помадні нюанси та краплина мильності мускусу. З часом ці ознаки підсилюються, а особливо проявляють себе на повітрі. І відразу згадується Hasu-no-Hana цього ж бренду Grossmith.

   Кислинка герані, змішана з помадністю троянди. Ванільно-вишневі відтінки геліотропу на деревному фоні. Екзотично-апетитний запах на зразок франжіпані переходить у бальзамність іланг-ілангу.

   Якщо розглядати уважно букет, втрачається відчуття польоту та фіолетова пластичність. Ніби і вдається роздивитися окремі компоненти, але ніби втручаєшся у їх процес звучання, турбуєш, заважаєш, порушуєш гармонію, і вони у відповідь зажимаються, затихають.

   Потрібно віддатися емоціям, повністю відключити раціональність і сприймати як поезію. Тоді оживають L’Heure Bleue Guerlain, тоді приміщення наповнюється густим фіолетовим сяянням, тоді шовковисті пелюстки ірисів з карамельно-шоколадним ароматом покривають землю і помадно-пудровий в'юнкий шлейф витанцьовує одну із найкращих партій у стилі контемп.

   Підгнивша деревина та прілість, смолиста оксамитовість, помадна тягучість, карамельність повільно, як це буває саме у концентрації парфуми (а у мене парфумована вода!) перетворюється на дивовижне квітково-ейфорійне звучання з солодкуватими, лікерно-тягучими, кремово-борошнистими ознаками, з неймовірною стійкістю та, здається, з сяючим ореолом.

   У Shem - el- Nessim Grossmith найпрекрасніший ірис! Як я мріяла про ці парфуми! З першого знайомства, з маленької краплини. І тепер, завдяки Віці, у мене є омріяний флакон дивовижної краси. До цього часу не можу натішитися фактом володіння та не розумію, чому Вікторія наважилася розпрощатися з ним.

    Shem - el- Nessim з арабської означає "вдихати бриз". Названий, як пише Ліззі Остром, на честь давньоєгипетського свята родючості. У далекому 1906 році відображав жіночність Едвардіанської епохи. У 2009 році відновлений парфумером Trevor Nicholl. Кажуть, ніби використовувалася точна формула.

   Королівська краса і моє парфумерне Я. Принаймні, цієї весни...

    23.04.2016

    Еще одна пробирка опустела. И тот редкий случай, когда я сожалею очень, что аромат закончился. Наверно, моя самая большая хотелка с тех пор, как я познакомилась с Shem - el- Nessim Grossmith.

   Только нанесла капельку на запястье, как облако лилово-фиолетового цвета образовалось рядом со мной. Ванильно-сливочно-вишневый гелиотроп притягивает к себе внимание и за ним уже не замечаешь присутствия терпкого, с дымностью, маслянистостью кожицы бергамота.

   На древесном фоне сандала - помадная роза. Рядом - несладкий, больше лекарственно-бальзамический иланг-иланг. Кислинка герани. Тот вид мускуса, который представляется мне серого цвета. Медовая, тягучая сладость жасмина, которому удается пробиться сквозь мускусную дымку. Намек на индольность.

   Мускус не долго надоедал своим присутствием, уступив место чередованию сандала и цветочности.

   В меру сладковатая ваниль с древесным оттенком особенно выразительной стала ближе к базе.

   Цветочно-древесная пудровость, мягкость, бархатность, тепло и бездонная глубина - это скромная характеристика Shem - el- Nessim. Ему нужно посвящать стихи и рисовать картины. Теперь я еще больше буду о нем мечтать. Успокаивает только то, что у меня есть винтажные L'Heure Bleue в духах, которые я всегда вспоминаю, когда вдыхаю аромат Grossmith.

   18.03.2015

   Shem - el- Nessim Grossmith парфюм, который напоминает L'Heure Bleue Guerlain фиолетово - лиловыми оттенками гелиотропа, шикарным цветочным букетом, сложной композицией, тревожно - волнительным настроением, в свое время был для меня парфюмерным потрясением. Я влюбилась в него и это чувство не проходит, а только усиливается.

   Из творений старейшего парфюмерного дома Англии Grossmith (1835 г.), который восстановили и возродили в 2009 году, была возможность познакомиться еще с Betrothal. Сейчас плохо помню впечатления, но не понравилась мускусность.

   В Shem - el- Nessim первое, что на мне раскрывается, - густой, ванильно-вишневый , теплый аромат гелиотропа. Только потом промелькнет терпкость бергамота и много пряно - ароматического, гипнотически неуловимого, многосоставного нероли. Дальше индольный жасмин органично присоединяется в композицию. Какое - то время на моей коже дуэт нероли - жасмин солируют пока не появляется медовая роза, которая украшает букет и добавляет бархатной сладости вместе с иланг - илангом.

   Гелиотроп периодически уступает свои позиции, но всегда возвращается. Его оттенки приобретают новых красок. Мускус добавляет прозрачности густому фиолетовому цвету, а фоном служит сладко - древесно - бальзамический сандал. Ваниль совсем несладкая и не приторная, мягкая и деликатная. База древесно - мускусная.

   Аромат становится пудровым, иногда кремовым, иногда сливочным. В нем есть и свежесть, и тепло, и легкий ветерок, и солнечные зайчики. А вообще он мне напоминает грустную улыбку.

   В Shem - el- Nessim столько трепетности, волнения, восхищения, чувственности одновременно. Сложно сказать чего больше. Парфюмерная композиция постоянно изменяется, каждый раз удивляет новыми звуками и красками. Яркий цветочный букет на древесном фоне будет особенно хорошо звучать весной, когда не жарко и влажно.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар