середа, 21 жовтня 2020 р.

Parfum Sacre Caron

 

Parfum Sacre Caron




   
Сакральне або священне - (від лат. sacrum — святиня, жертва) — характеристика речей, істот, явищ, що стосуються релігійного культу, поклоніння чи найвищих ідеалів.(с) Та не лише релігійного. Наприклад, згідно з визначенням німецького богослова та філософа Рудольфа Отто, священним є все самодостатнє, вічне та раціонально непізнаване, а французький етнолог та соціолог Марсель Мосс вказував, що сакральне стосується священного обміну і сакральним стає все незвичайне, небуденне, що виступає як дар і передбачає жертовний обмін.

   Найвищими сакральними цінностями, які визнаються такими ж цінностями й у світському житті, є Правда, Добро та Краса. (с) Напевно, багато яких парфумерних композицій можна охарактеризувати як сакральні. Адже щоразу це священний зв'язок, що поєднує жінку з її парфумами. Та одні з них мають саме таку назву - Parfum Sacre Caron.

   Мій улюблений бренд Caron! Але не відразу став улюбленим аромат. Пройшло багато часу, щоб я змогла зрозуміти та проникнутися красою, щоб між нами виник саме сакральний зв'язок.

   Автором Parfum Sacre є не штатний парфумер Caron - Жан П'єр Бетуар. До слова, він є і співавтором і Boucheron Boucheron.

   Пишаюся, що маю зразок Parfum Sacre Caron хоч і не із першого випуску у золотій пляшці та все ж 1992 рік і пробка-корона ще золота!!!

   Якщо тільки вдихнути аромат, можна налякатися ретро звучанням, уявити модну бабцю і бажання відставити пляшку, яка нагадує фігуру жінки з короною на голові, буде логічним. До речі, можна скласти список саме таких флаконів, що повторюють контури жіночого тіла і він виявиться не маленьким...

   Та я повертаюся до Parfum Sacre, який розпочинається ледь вловимою соковитою солодкістю апельсину та прозорими ознаками цитрусів. Дуже швидко такий старт заглушують пряні нюанси кардамону та камфорність пильного перцю. Останній, здається, покриває шкіру товстим шаром, подразнюючи нюхові рецептори, та викликає чихання. Велика порція перцю нагадала мені рідкісний Poivre Caron і у лічені хвилини я встигла порадіти, що мала можливість познайомитися і відразу ж пошкодувала, що не маю його зараз.

   Помадна смолистість смирни та тепло, яке у мить лагідно огортає. Бальзамна солодкість кориці та  гіркота гвоздики-спеції вчасно по-осінньому доповнюють звучання.

   Але увагу привертає пухкий мускус. Спочатку маслянистий та з анімалістичними ознаками, що нагадує пряно-шкіряну помадну та спокусливу Nuit Noire Mona di Orio. Потім створює ніжне ложе із хмар для розкішної троянди, змішується з її ароматом, додаючи вишуканої мильності та чистоти, а згодом вражає тілесною чуттєвістю.

   За цією пряно-гірко-солодко-пильною палітрою вже згадувана троянда якийсь час лише відчувається.  Її свіжі фруктово-помадні ознаки ледь розпізнаються.

   Оксамитово-смолиста запашна хвиля перекликається на мить Coco Chanel і зникає.

   Важко констатувати момент, коли багатогранний аромат троянди заповнить приміщення і затьмарить своєю красою світ. Фруктовість доповнює тягуча помадність, яку освіжає апельсинова соковитість, засолоджує апетитна ванільність, робить п'янкою тягуча лікерність. І саме в цей момент найгостріше відчувається той священний зв'язок та захоплення парфумами.

   Помадність непомітно змінюється карамельністю амбри. Час від часу все ж чергується з пряно-гірко-димно-солоними нюансами, ні на мить не набридаючи, все більш і більш викликаючи захоплення.

   Неймовірно жіночний, солодко чуттєвий, витончений та артистичний, містично-божественний Parfum Sacre Caron. Є у цій пряно-трояндово-мускусній розкоші і гламурність, але не сьогоднішніх світських красунь, а витончених кіноактрис початку XX століття.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар