четвер, 8 жовтня 2020 р.

Chamarre Mona di Orio

 

Chamarre Mona di Orio


   Коли в першій половині дня вітряно-холодно, а друга частина - радісне оксамивое бабине літо. То мокро, то сухо, то гірко-пряно, то десертно-апетитно - саме ці ознаки поєднують лавандово-бальзамно-кремовий Chamarre Mona di Orio та багряно-золоту осінь.

   Другий день поспіль мій ранок розпочинається свіжо-холодним, гострим, а часом різким, шовково-вологим запахом лаванди. Майже одночасно з розсіюванням чорно-сірої палітри закінчення ночі та появою блідих ознак світанку дощового дня з'являється солона карамельність амбри, а згодом і масляниста анімалістичність. Поступово простір заповнює смолисто-димно-вишневий опопонакс. Саме солодко-кисло вишневий, винно-лікерно-бальзамно-тягучий.

   Вершкова кремовість та фіалкова помадність. Ванільно-фруктова ніжна десертність чи то лілій, чи чогось прекрасно-дивного та незвично-квіткового. Знову помадність, але вже ягідно-трояндова у малиново-полуничному забарвленні.

   Мильні альдегіди та запахи чистоти і воску. Ці ознаки проявляються згодом, а не з самого початку, як це часто буває, додають не діасантового сяяння, а, швидше, розмитості контурів, присипаних борошнистістю.

   Chamarre Mona di Orio мережить думки, літає слідом лавандово-димною павутинкою та залишає кремово-захопливий посмак щастя.

    19.12.2019

   Мені захотілося особливої квітковості. Але не розуміла чітко яких саме квітів: чи то троянди, чи жасмину, ірису, а можливо, туберози? Ні! Чогось незвичного і неземного...

   Враховуючи, що вчора був аромат Mona di Orio, сьогодні навряд чи я змогла б вибрати парфуми іншого парфумера. А коли погляд зупинився на Chamarre, зрозуміла, що ось воно влучне потрапляння у ціль.

   Розпочинається Chamarre гіркувато-терпкою прохолодою лаванди, але аромат, здається, не про фіолетово-сині квіти, а про дивне сяяння та ніжність шовку.

   Ледь вловима кислинка та свіжість змінюються ванільно-кремовим теплом. І це вже найніжніший оксамит.

   Далі - солодко-пряно-бальзамна смолистість. Солоно-солодка карамельність амбри та масляниста анімалістичність.

   Мрійливий стан, передчуття свята та ольфакторне задоволення. Здається, чого ще потрібно? Так квітковості ж... Незвичної і неземної...

   І раптом, а можливо, і ні (все ж таки передріздвяний час), розквітли дивні лілії свіжим ароматом з краплинами роси. Духмяність поступово підсилилась і перетворилася на чаруючу ванільну помадність, від краси якої запаморочилося в голові.

   Дивовижне поєднання прохолоди та тепла, крижаного сяяння та яскравого полум'я. Chamarre Mona di Orio - це саме та квітковість, про яку я мріяла зранку, незвична і неземна. Надзвичайно хвилююча, чуттєва, пронизлива і мелодійна.

 
   6.06.2019

   Якийсь час старт Chamarre Mona di Orio незрозумілий, абстрактний і абсолютно незнайомий. Знадобилося ще кілька нанесень, щоб почути виразну свіжо-чисту, солодко-гірку лаванду. І тоді стало дивно, як можна було не помітити її відразу.

   Ще - карамельність, яка поступово стає все більш солоною та пряною.

   Терпкість та смолиста колючість змінюються помадністю фіалки. Кремова вершковість стає все щільнішою, більш тягучою.

   Не помічаю троянди. Здається її заміняє кислувато-гірка герань.

   Лілія - свіжо-волога, з натяком на індольність, з зеленкуватою терпкістю та тихою солодкістю. Витончена і ніжна. Є частина в композиції, коли лілія здається головною. Чітке, виразне звучання малює реалістичну картину, але за мить зникає і здається маревом. І якби я не записувала слідом за розвитком аромату враження, то здалося б, що вигадала.

   В якийсь момент з'являється шоколадно-пряний присмак, запах деревини та чуттєва тілесність. В ці хвилини Chamarre стає інтимним, тихим і я боюсь зробити якийсь рух, щоб не сполохати це відчуття.

   Та дарма. Рухатися теж потрібно. Тоді аромат оживає, стає кремово-фіалковим і помадно-трояндовим. Дочекалася...

   Сьогодні Chamarre у мене асоціюється зі світанком на морі, коли прохолодний вітерець пробуджує від теплого сна. Тишу порушує ритмічний гамір хвиль. Солоно-пряно-анімалістично-карамельний запах моря здається мармеладним і це враження підсилюється, коли дивитися на оранжево-малиново-блакитну поверхню води. Спостерігати за її перламутровою мінливістю можна безкінечно, але сонце, яке здається в цю пору найтанцювальнішим та найбільш жвавим, стрімко піднімається вгору, освітляючи ніжним теплом та золотим світлом. Його промені здаються теж карамельно-кремово-помадними.

   Хочу туди, на море, у світанок...

 

    1.05.2018
   
   Кислувата пронизлива прохолода лаванди, яку з часом доповнює солодкувато-гірко-смолисто-терпко-вершково-димний опопанакс. Солодкувата карамельна тягучість амбри. З часом з'явиться шоколадний відтінок.

   Кремово-фіалково-деревне звучання Chamarre нагадує Amyitis Mona di Orio.

   Зовсім несподівано з'являється квіткова свіжість - щось чи то фруктово-жасминове, чи то п'янка бальзамічність лілії. І навіть промайнула помадність троянди.

   Chamarre Mona di Orio - густий, солодкувато-бальзамічний, квітково-амбровий, свіжо-пряний, прохолодно-теплий духмяний аромат.

   М'яко огортає ароматним коконом. Приваблює стриманою анімалістичністю, котра десь дуже глибоко прихована в композиції.

   Ще два дні провела в ароматі Mona di Orio. Коли я дістаю її парфуми, зупинитися не можу, хочеться ще і ще. Спочатку намагалася відволікатися та згодом перестала чинити опір.

   24.12.2017

   Прохлада, горчинка и кислинка лаванды в самом начале напоминают мне Moment Supreme Jean Patou. Очень быстро появляется сливочная сладость, следом - смолистость. Сладковато-пряно-бальзамно. Анималистичность и маслянистость амбры, соленый привкус и дымность. Почему-то мне представилось море зимой, когда его запах кажется громким.

   Запах топленого молока и пряников. Узнаваемая сливочность ароматов МдО чередуется с терпкостью неопределенного характера. Телесность, как в Carnation, но дополнена лекарственными оттенками.

   Шершавость смягчается и Chamarre Mona di Orio становится мягким и тихим, как мурлыкающий котик. И даже удивительно, что всего мгновение назад он был с повадками дикого животного.

   На древесном фоне расцветают помадные фиалки. Их мягкость и деликатность сглаживают анималистичную колючесть, добавляют поэтичности и женственности.

   Указанные альдегиды я не выделяю. Возможно, это тот еле уловимый запах металла, который мелькает местами, и на сливочно-смолистом фоне кажется особенно холодным и мрачно-серым.

   Какое-то время Chamarre мне кажется неспокойным и отчужденным, как все то же море зимой. Легкая нервозность не раздражает. Наоборот, делает его интересным, живым, без "няшности" и "прилизанности". На смену этим моментам приходит сливочно-цветочная безмятежность и полное отсутствие мыслей дает возможность обнулиться.

   Я никогда раньше не замечала присутствие розы в Chamarre. Даже удивлялась, что кто-то о ней вспоминает. Потеряв надежду, не надеялась услышать. А она распустилась тихо, спокойно, без королевского величия, сладостно-сливочно-ванильным звучанием заполнила все пространство.

   Мне кажется Chamarre не громким, не броским, но неожиданно получила комплимент от одного ученика: "Какие у вас красивые духи! Так вкусно!"

   10.05.2016

   Как говорят коллекционеры - линейная болезнь. И я имею к ней непосредственное отношение. Если мне кто-то (автор, дом) нравится, то нужно полное собрание сочинений. Сегодня у меня парфюмерное продолжение парфюмерного вчера - Chamarre Mona di Orio.

   Как и другие ароматы Моны, Chamarre тоже воспринимаю с новыми нюансами. Раньше мне он казался тихим, теперь наоборот. В прошлые разы не могла разложить на ноты, сегодня все понятно.

   Прохладная горькая лаванда. Кажется, что очень быстро уступает место сладко-ванильной карамельности, но ее свежий аромат хорошо слышно на протяжении всего звучания, до самой базы. Сладость затихает и появляется сладковато-пудровая фиалка с оттенком резины, которая составляет хорошую компанию лаванде. Постоянное чередование холодного лилового, горячего карамельно-оранжевого и нейтрального бледно- фиолетового.

   Густые бархатные альдегиды, которые я не всегда могу выделить, но сегодня получилось. Много теплого, бальзамического опопонакса. Та карамельная сладость, думаю, благодаря ему. Дымная, смолистая, соленая амбра, немного напоминающая запах моря. Еще мне слышится в некоторых местах грибной оттенок.

   Пьянящий запах лилии только иногда удается уловить, а вот заявленную розу я так и не заметила.

   С множеством оттенков фиолетово-лилово-коричневых, с перепадами температуры и разнообразной структурой, постоянными горько-сладко-смолистыми переходами, лавандово-фиалково-амбровыми разводами - вот такой сегодня Chamarre Mona di Orio.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар