вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Night Flower Eris Parfums

 

Night Flower Eris Parfums




 
  Одна моя знайома, яка добре знає парфумерну класику, провела паралель між Night Flower Eris Parfums та Shalimar Guerlain, а сьогодні я знайшла таке ж порівняння у мережі. Не помічала нічого подібного раніше, а тепер вирішила сама переконатися і не полінувалася дістати з далекого кутка шафи легендарні парфуми, красу яких я ціную, але любові не розділяю.

   Як не дивно, та на тлі Нічної Квітки мені Шалімар видався таким соковитим та хрустким і вперше захотілося нанести не для експерименту чи пізнання, а для задоволення. Та це не означає, що втратила інтерес до аромату Eris Parfums.

   Напевно, права моя знайома. Композиції у якийсь момент перекликаються. Ніби Night Flower це прапраправнучка, яка смолистою вершковістю тонка бобів нагадує першоджерело. Ще гіркувато-пряно-маслянисто-анімалістичне звучання шкіри чи, швидше, замші об'єднує аромати.

   Night Flower теж розпочинаються бергамотом, але не таким насиченим та яскравим, як у Герлен. Та це вже не порівняння, а констатація фактів. Я дуже люблю запах бергамоту і це найулюбленіше місце у Шалімарі аж поки не почнеться ванільна частина. А у Барбари Херман цей екзотичний фрукт спочатку не дуже виразний, лише згодом підсилюються його соковито-кисло-димні ознаки. Так само і пряний запах спецій. Це мав би бути кардамон та сьогодні я не впевнена. До слова, теж дуже подобається запах.

   Делікатна кремовість туберози. Тому всім, кому не дуже до вподоби спокусливий аромат цієї квітки, можна сміливо наносити запашну рідину.

   Солоний присмак гіркувато-димної замші, яка згодом стане анімалістично-маслянистою, як я вже згадувала.

   Відчутна липкість смолистості, яка чергується з мильністю пухкого мускусу.

   Тягуча карамельність амбри у компанії з бальзамністю кориці з шоколадним присмаком.

   В міру щільна помадна кремовість Нічної Квітки залишає манкий делікатний шлейф, який дарує відчуття комфорту та затишку.

 



   4.11.2019

   Солодко-бальзамно-корично - саме такий позитивний і надихаючий старт у Night Flower Eris Parfums, а за ним - цитрусова кислинка, димність бергамоту, соковита терпкість шкірки, бадьорість та неймовірна енергія.

   Витончений запах шкіри (замші), спочатку прикрашений вершковою п'янкою квітковістю туберози, поступово набув маслянисто-анімалістичного звучання. Тепло-огортаючий, оксамитовий, дуже комфортний та неймовірно затишний.

   Взагалі, Night Flower Eris Parfums сьогодні це історія саме про галантерейну шкіру. Можливо, тому що восени це найтрендовіший запах? На щастя, аромат шкіри рафіновано-інтелігентний, стриманий, без брутальності. У розвитку стає і медово-терпким, і димним, і гірко-пряним, з краплиною камфорності.

   А ті, що поруч вдихають Night Flower, чують медово-вершкову помадність та бальзамну манкість і стабільне бажання знаходитися поруч не залишає ні на мить.



   19.09.2018

    Сьогодні Night Flower Eris Parfums - це осіння історія зовсім не про нічну квітку. Впевнена, сподобається любителям замші в парфумерії. А ще в ній така яскрава анімалістичність з безліччю можливих відтінків від гіркої маслянистості до терпко-солодкої медовості. Запах мускусу здається ідентичний запаху поту після фізичних навантажень, з присмаком металу та лікарської гіркоти.

   Доповнюють шкіряно-анімалістичний лейтмотив - димність та соковитість бергамоту, що часом змінюється димністю вогнищ; тепло та бальзамічність кориці, але абсолютно без солодкості; освіжаюча камфорність спецій.

   З часом з'являється густа тягучість туберози, яка плавно переходить у вершкову смолистість тонка бобів. Наркотичність змінюється апетитною комфортністю.

   Помадно-вершкова аура ще довго нагадує про власницю Night Flower. У цьому  переконалася після знайомства з парфумами моєї подруги. Не лише я спостерігала з боку за шлейфом аромату, але і мої сусіди мали таку можливість.

   За компанію хочеться додати, що отримала книгу Барбари Херман (власниці Eris Parfums) - дуже симпатичне компактне видання, в якому цікава інформація про легендарні та рідкісні вінтажні парфуми, ілюстроване рекламними постерами. Кому буде цікаво, звертайтеся, дам почитати.

 

 



   3.10.2017

   Путешествие по Греции вдохновляет на прочтение мифов. В детстве, надо сказать, я их перечитывала много раз. Всем своим знакомым, друзьям и одноклассникам давала имена богов и богинь. Но имя богини раздора и хаоса Эрис (Эриды) никому не присвоила, не было подходящих кандидатур. А вот коллекционер Барбара Херман дала это имя своему парфюмерному бренду - Eris Parfums. Интересно, чем именно привлекла личность этой богини? Или же автор хотела создать ароматы, наполненные огромнейшей необузданной энергией и мощной силой?

   Вы догадались, что читать легенды я не буду, а вот с ароматными историями буду знакомиться с огромным удовольствием.

   Три пробирочки Eris Parfums ждут меня уже с лета, но я все никак не могла к ним добраться. Хотя ужасно интересно! Интерес возник еще с прошлого года после прочтения обзора Екатерины Хмелевской. Но к сожалению, на официальном сайте ароматы отправляют только по Америке. Я долго искала возможность приобрести их, а выход оказался очень простым. У меня же в Америке есть подруга Наташа, которая мне и помогла решить вопрос приобретения.

   Увлечение винтажной парфюмерией вдохновило Барбару Херман сначала на ведение блога Yesterday"s Perfume, потом на написание книги Scent and Subversion, а в 2014 году создание бренда Eris Parfums. Вместе с парфюмером Antoine Lie выпустила в 2016 году коллекцию ароматов La Belle et La Bete (Красавица и Чудовище), в которую вошли три композиции.


   Одна из них - Night Flower - Ночной Цветок.

   Ночной Цветок начинается сладкой смолистой сливочностью тонка бобов. Совсем не ожидала именно их услышать на старте. Думала при повторных подходах будет по-другому, но нет, такое же тягучее густое звучание.

   Пряно-терпкая дымка медленно рассеивается и появляется сладостная молочная тубероза - пьянящая, манящая и дурманящая. Ее аромат изменяется от кремовой сливочности до аппетитного песочного печенья.

   После чудесного соло туберозы любители кожи в парфюмерии получают порцию удовольствия. Скорее замша, чем кожа, сначала с легкой горчинкой, мягкая, тонкая. Со временем в ее запахе появляется маслянистость, сладко-пудровые и анималистические акценты.

   Шоколадные пачули создают бархатный фон. Аромат постоянно изменяется. С каждым новым аккордом появляется что-то новое, а потом с мощной силой и азартом возвращается предыдущее.

Фото Владимира Федотко

   Night Flower - густой, тягучий яркий аромат. Вечерний и зимний. Жаркий, страстный, хмельной. На первый взгляд может показаться гурманским, но при близком знакомстве начинаешь понимать, что это какие-то ароматические эротические фантазии. Бушующая скрытая страсть, которая с огромной силой может взорваться в любой момент и накрыть горячей волной. Совершенно непредсказуемый. Из самых глубоких и темных уголков нашего бессознательного он вызывает безудержные желания.

   Ух! Как же интересно, что будет в других композициях!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар