пʼятниця, 9 жовтня 2020 р.

Невигаданий аромат The tunnel of love 5.08.2019

 

Невигаданий аромат The tunnel of love


   Ми можемо постійно гнатися за лінією горизонту, а не помічати ту красу, що знаходиться поруч. Всього за 22 км від Рівного знаходиться одне із найказковіших місць, яке створила природа, і має найромантичнішу назву Тунель Кохання. І часто мандруючи світом я, як не дивно, лише нещодавно вперше побачила цю красу. Потрапила під дію магії не лише я, яка часто захоплююся і закохуюсь у навколишній світ, а й мій чоловік, натура хоча і творча, та не така романтична і вже точно не сентиментальна.

   Існує багато легенд про виникнення цієї дивовижної лісової дороги у казку. Одна із них така:

   "Розповідають, що ця історія трапилась на початку ХХ століття. Тоді колія, що вестиме із Оржева (сусіднє село) до Клевані була лише у планах.

   Спроектувати залізну дорогу у цій місцині було не так просто: потрібно було зносити багато будинків, розширювати роз’їзд. Несподівана ідея прийшла в голову молодому польському інженеру. Він запропонував прокласти залізне полотно навпростець – через ліс. Замовники проекту тоді не здогадувались, що для інженера це був просто найкоротший прямий шлях до коханої дівчини…

   Вона жила у Клевані і ходила у православну церкву. Та на свою біду закохалась у польського католика (того самого інженера), чим не на жарт обурила батьків. Вони були категорично проти зустрічей пари.

   Хлопець жив у Оржеві і приїжджав на таємні зустрічі з коханою на велосипеді. Коли ж сама доля підкинула шанс створити пряму дорогу між двома селами, він відчайдушно взявся за роботу.

   Колія вийшла рівнесенька та пряма і виглядала вона неначе зелений тунель серед лісу. Щоб спілкуватись на відстані, закохані вивчили азбуку Морзе і вечорами з допомогою ліхтарів таємно посилали одне одному повідомлення, які світились зашифрованими зізнаннями. З допомогою біноклів в прямісінькому лісовому тунелі було чудово видно світлові знаки аж за три кілометри від парубка до дівчини. Його – від Оржева, а її – від Клевані. Отак вони і спілкувались, забуваючи про заборони батьків і не думаючи про те, що скажуть люди.

   Та згодом життя розлучило їх, проклавши його дорогу назад у Польщу, а її – до серця іншого. Кажуть, кожен прожив щасливе життя, та до кінця пам’ятав романтичну історію своєї юності."

   Є ще драматичні історії, які зволожують очі, а є і прозаїчні про військові бази. Кожен може вподобати собі за смаком та настроєм.

   Це диво природи простягається на відрізку залізничної колії, яка веде від селища Клевань до селища Оржів, приблизно на 4 кілометри.

   У Тунелі Кохання постійно влаштовують фотосесії, знімають кліпи, ролики, короткометражки, рекламу. Це місце вабить туристів із всього світу. У 2014 році японський кінорежисер Акійоші Імазакі навіть зняв тут повнометражний фільм. Прем`єра “Клевань, тунель кохання” відбулась 23.12.2014 на Ханойському міжнародному кінофестивалі. Кажуть, природні декорації для романтичної драми шукали по всьому світу, але найкрасивіші знайшли тут, в Україні.

   Потрібно знати час, щоб потрапити сюди і не застати натовпу туристів. Адже насолоджуватися красою, загадати найзаповідніше бажання, за традицією зав'язати стрічку на гілочку найкраще наодинці з природою. Тому, якщо що, звертайтеся...

   Якби я була парфумером, неодмінно вигадала б парфуми з назвою The tunnel of love. А можливо, комусь порадити?

   Перебрала у пам'яті моїх улюблених ароматних художників і зупинилася на Піссара Умовіджані. Чомусь впевнена, що парфумер змогла б проникнутися історією та красою нашого краю і створила б неймовірні парфуми.

   Неодмінно, це шипр. Зелено-трав'янисто-мшистий, з запахом солодкувато-пряної деревини та прілих шоколадно-землистих пачулі, з грибним відтінком та наповнений вологим повітрям.

   Зелень хрустка, кислувато-бальзамна, ментольно-м'ятна, з легкою камфорністю, з ягідною кислинкою та терпкістю, з гіркуватим післясмаком.

   Смарагдовий тунель - це казкові декорації, на тлі яких розвивається історія кохання. А найкращими засобами для надання чуттєвості, глибини, тілесності композиції може бути лише маслянисто-помадно-медова анімалістичність. Тому обов'язково присутній цибетин чи касторіум або обидва одночасно.

   Отже, невигаданий аромат The tunnel of love це вологий, лісовий, пряно-бальзамний, смолисто-терпкий, солодкувато-пріло-шоколадно-деревний, ментольно-трав'янистий, анімалістичний складний та таємничий шипр.

   Якщо ви будете у наших краях, неодмінно відвідайте у це казкове, магічне, романтичне місце. І не обов'язково літом, так як Тунель Кохання зачаровує в любу пору року. І пам'ятайте, бажання, загадані у цьому лісовому коридорі неодмінно збуваються! Одинокі знаходять пару, а закохані отримують своєрідне лісове благословіння!

Немає коментарів:

Дописати коментар