пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

Femme Rochas Rochas

 

Femme Rochas Rochas


   

   Ще один флакон, який повторює контури розкішної жіночої фігури. Напевно, я все ж таки зроблю окрему сторінку чи складу список, який надихне на тематичну зустріч. Сьогодні славнозвісна Femme Rochas Rochas, яка і у вигляді, у назві та й у самому ароматі сконцентрувала всю суть етично-естетичної категорії. І хоча ідеали фемінності змінюються не лише з часом, але і варіюються між різними культурами, все ж уявлення про ідеальну жінку включають завжди ніжність та щирість, привабливість та шарм.

   Femme Rochas Rochas саме така - апетитно-фруктова, квітково-душевна, солодко-гіркувато врівноважена, розсудлива, огортаюча теплом та увагою, пікантно-пряно-вишукана, багатогранна.

   У Femme Rochas плавні контури флакону та плавні переходи у розкритті композиції. У неї розкішне витончене мереживне вбрання коробки та така ж розкішна палітра ольфакторних відтінків та витончені манери поведінки.

   І неодмінно додам, що Femme Rochas - ще один осінній аромат, як для мене, і якщо переглянути нотатки, то саме у цей період я з задоволенням дістаю ці фруктово-шипрові парфуми.

   Густий запах бергамоту з димно-кисло-насичено-зеленими нюансами. Поруч вловима фруктова солодкість та чіткий насичений запах в'ялено-копченого чорносливу.

   Присутні й інші апетитні нюанси. Чергування персиків-абрикосів доповнюється екзотичною квітковою солодкістю іланг-ілангу та вершковою кремовістю.

   Тло створює колюча мшистість та гіркувато-помадний маслянистий запах шкіри. Та все ж, напевно, у Femme Rochas сьогодні мені "чується" запах елегантної замші. Це звучання доповнюється пікантними нюансами спецій. Знову дует, як і вчора у Parfum Sacre Caron, гіркої гвоздики та солодко-бальзамної кориці.

   М'яке фруктово-густе осіннє звучання Femme Rochas затишне та наповнене спокоєм. Не викликає бентеження чи палкого захоплення. Завжди приємно знаходитися поруч з жінкою з таким врівноваженим характером, яка вміє підібрати точну характеристику для будь-чого чи будь-кого, яка зможе заспокоїти занепокоєння та вселити надію та впевненість, що все буде добре. Жінка, яка володіє найголовнішими життєвими якостями - досвідом та мудрістю.

   Краса Femme Rochas не в чуттєвості, не в інтригуючій історії чи сльозоточивій драмі, а саме в душевній рівновазі та спокої. Стиглі фрукти апетитніші, як і зрілий вік цілісніший.

   Квіткове серце Femme обрамлене терпкувато-гірко-пряним, трав'янисто-м'ятним розмарином. Його свіжий та проникаючий запашний голос гармонійно доповнює помадно-кремовий аромат абстрактних гвоздики та троянди.

   Тягуча карамельність амбри, яка згодом стане кремовою, у компанії з солодкою пухнастістю ванілі. Чуттєвий мускус та солона тілесність. І ще щось, але це вже не важливо. Настрій Femme Rochas мені передався і я майже уявила себе такою мудрою та врівноваженою панянкою. Буду намагатися, принаймні сьогодні, з цього образу не виходити.

   13.11.2019

   Апетитний запах зацукрених абрикосів доповнює димний бергамот. Поєднання солодкості та кислинки змінюється терпко-шипровим, хвойно-освіжаючим звучанням.

   Далі - м'якіть стиглого персику та бальзамно-солодкі ознаки кориці.

   І знову мшистість, але вже димна, з ледь помітною камфорністю. І тільки промайнула думка порівняти Femme Rochas з Mitsouko, як аромат став густим солодкувато-сливовим. Так, саме той знаменитий запах слив, про який розповідають легенди і та повоєнна історія про урсолову кислоту та розкіш. І знову мшистість - колючо-деревна, солодкувато-терпка, з сіро-сріблястим нальотом.

   Але хоч я пам'ятаю про Mitsouko, сьогодні не помічаю подібності. Як по різному буває і які протилежні враження складаються.

   Солоно-солодкувата карамельність амбри з анімалістичним підтоном. І раптом - знову цитруси та бергамот, які б мали розчинитися у повітрі після старту.

   Помадність троянди і густа тягуча кремовість - серце Femme Rochas. Легендарний аромат сьогодні - це елегантна жіночність та вишукані манери, просочені терпкою мшистістю та лісовими нюансами. Такий собі ароматний слойоний десерт.

   Лука Турін рекомендував носити Femme Rochas обережно, так як "дуже сильна аура 1950 років" і аромат може зістарити. Але "одягнувши" сьогодні парфуми після тижня носіння композицій Roja Dove, абсолютно не помічаю цієї характеристики.

   Ще один осінній день  прикрашений та доповнений розкішним ароматом. Вже важко чітко визначити: чи то осінь пахне Femme, чи парфуми Rochas пахнуть осінню...

 
   21.10.2018

   Арт-хаус - це "смачно", цікаво і пізнавально, але все ж хочеться повернутися "до своїх баранів". Тому з величезним задоволенням дістала Femme Rochas Rochas, ідеальний час для якої саме зараз. Не достатньо взяти атом, в який я відливаю ароматну рідину. Так само важливо потримати флакон у руках, попестити його плавні лінії, перечитати всі надписи, помилуватися намальованим мереживом і засяяти від щастя, що володієш таким скарбом.

   "Спочатку потрібно "вдихнути" жінку, а потім її побачити" - слова, які належать кутюр'є Марселю Роша, найкраще характеризують саме його Femme.

   Насичений, густий, терпко-димний запах бергамоту, який освіжає, тонізує, надихає і одночасно заворожує.

   Стиглі фрукти, в ароматній палітрі яких добре помітні персики з Mitsouko, солодка м'якіть сливи та димний м'ясистий чорнослив.

   Прохолодна волога гірко-терпка мшистість.

   Бальзамічність кориці та смолиста тягучість. Гостра пряність гвоздики.

   Маслянистість карамельної амбри з анімалістичністю змінює трав'янисто-ментольне, камфорно-деревне звучання, а далі в свою чергу - гірко-шкіряні ознаки касторіуму. Хвилююча анімалістичність! І особливий "тілесний" мускус.

   Квіткове серце старанно приховане сьогодні у мшистих хащах, не дуже виразне. вдається вловити лише помадність троянди, фруктову свіжість жасмину та кремовість ірису. Але саме від насиченої шипровості я і отримую задоволення.

   Якщо минулого року я писала, що подобається спостерігати за розвитком парфумів, але вони мені не личать, то за цей час, напевно, відбулися зміни і в мені з'явилося щось таке, що органічно поєднується з характером Femme. Звичайно, пам'ятаю пораду Луки Турина "Носити парфуми, якщо вони вас не старять", але впевнена, мене це не стосується.

   Femme Rochas - яскрава, багатогранна, об'ємна та мінлива. Але при цьому не криклива і не скандальна, як композиції 80 років. Тепла, чуттєва та спокуслива, повна життя, емоційна, послідовна та мудра. Сучасні композиції в порівнянні з такими екземплярами - як моделі на виснажливій дієті.

   31.10.2017
  
   Яркие краски осени сочными мазками нарисованы еще в одном аромате, про который я вспоминаю часто в последние дни. Но самая колоритная осень будет грустной без присутствия женщины. А любая женщина будет неинтересной без любви. Про осень, женщину и любовь рассказывает легенда парфюмерии с лаконическим названием Femme, которая таит в себе море очарования, женственность и чувственность.

   Femme Rochas Rochas - гордость моей коллекции винтажных духов. Удивительной красоты флакон, напоминающий женскую фигуру с пьянящей жидкостью коньячного цвета, которой было целых 30 мл!!!, в коробочке, украшенной черным кружевом шантильи, с сухой слюдой, которая ломается в пальцах и которую я лично вскрывала.

   Femme Rochas Rochas - четвертый аромат дома Rochas, но первый успешный. Тяжело поверить в тот факт, что создавался он во время войны, когда было не до роскоши. И парфюмер Эдмон Рудницка сотворил шедевр из того, что попалось под руку, как гласит легенда.

   Форма флакона, напоминающая фигуру женщины, была не новой. Автором такой идеи была итальянка Эльза Скиапарелли, которая выпустила еще в 1937 году духи Shocking. Позже флаконы-фигуры были и у Caron (Pour Une femme), у Жана-Поля Готье (Classique), но у Femme Rochas более изящные линии, утонченные черты. Низ бутылочки навевает мысли о пышных бедрах женщины, а верх - о тонкой талии. Пишут, что на создание такого флакона Марка Лолика вдохновили формы американской актрисы, остроумной искусительницы Мэй Уэст.

   Аромат Femme Rochas Марсель Роша вручил в качестве свадебного подарка своей молодой жене Элен.

   Насыщенный сочный терпко-кисло-дымный запах бергамота, искринка леденцовых цитрусов и очень много мха. Камфорность и ментольность розмарина, густая смолистость.

   Обычно я не слышу запах кожи, а вчера вечером, в предвкушении сегодняшнего аромата дня, это была такая громкая маслянисто-горькая толстая кожа, пропитанная медовым запахом цибетина.

   Лесные оттенки чередуются со сладко-бальзамичной остринкой корицы.

   И только после такого длинного вступления появляются переспелые фрукты с легким оттенком брожения. Засахаренная мякоть сливы приобретает дымность и незаметно превращается в чернослив, за насыщенным ароматом которого сложно заметить знакомый запах персика. Но когда это удается, то не вспомнить Mitsouko не получается. Это светлое солнечное место в пейзаже мимолетное, как воспоминание зрелой женщины о своей юности.

   Мне так нравится внимательно "рассматривать" композицию и замечать все новые нюансы. Это как общаться с человеком и узнавать его новые черты характера, желания, стремления.

   Цветы в Femme Rochas не бросаются в глаза, но именно они ответственны за лиричность и нежность. Тихий пудровый ирис, мармеладно-фруктовая роза, конфетный иланг-иланг, еле уловимый свежий жасмин.

   Карамельная амбра и сливочно-смолистый бензоин, острая и сладковатая маслянистая анималистичность, пушистая ваниль, древесность продолжают композицию.

   Шикарный и многогранный, гармоничный, теплый, густой, яркий аромат. Femme Rochas для взрослой женщины, которая ассоциируется с мягкостью, плавностью, мудростью, чуткостью, искренностью, жертвенностью, эмоциональностью. У которой есть опыт и вкус к жизни. Которая отличается от юных красавиц глубиной и содержанием. Мне Femme гармонично сочетается с образом Татьяны Дорониной, например. А содержание аромата - это сюжет фильма "Еще раз про любовь", главную роль в котором исполняет эта же актриса.

   Лично мне аромат по образу, характеру и стилю не подходит. Я слишком активная и много работаю. Еще он мне добавляет 10 кг или же, наоборот, подчеркивает худобу. Но я люблю доставать его осенью, наблюдать за изменениями композиции, выделять каждый раз новые компоненты, сравнивать с другими ароматами и просто радоваться знакомству с шедевром да еще в такой отличной сохранности.

На фото Марка Шоу для журнала "Мадмуазель" (июнь, 1954г.) на столе 

Одри Хепберн стоит коробка Femme Rochas Rochas, но белая, без знаменитых кружев.

 

1 коментар:

  1. В лекції Еліни Арсеньевой почула, що якщо на коробці духів написано ім'я Марсель Роша, а не скорочений Роша, то значить випуск до 1960 року. Звичайно, інформація дуже радує, але добре було б перевірити.

    ВідповістиВидалити