понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Dame D’Or 1907

 

Dame D’Or 1907



   Розділяю думку, що хороший смак - це знання. Знання отримуються з досвідом, навчанням та кропітким аналізом. Лише справжність і майстерність може переконати у дійсності та реальності. Всі голосні заяви розчиняються у повітрі чи розсипаються як карткові будиночки.

   Наприклад, вчора мій чоловік показав світлини нового інструменту. Красуня-гітара засвідчує професійні якості свого майстра. І Майстру не має потреби підбирати купу синонімів, щоб описати результат свої роботи. Лише скромне представлення "Хочу показати свій новий інструмент".

   Так не має потреби кричати на весь світ Єві Шковрановій, що словацький нішевий парфумерний бренд 1907 всесвітньо відомий. І, думаю, так і не є, але його аромати знають поціновувачі парфумерії і навіть якщо і не розділяють симпатію до якоїсь композиції, то точно не проігнорують якість виконання.

   Я ж просто млію від Dame D’Or 1907 і з кожним разом мені видається вона ще більш прекрасною. Її квітково-кремове, пудрово-помадне атмосферно-жіночне звучання здатне заглушити сірість та монотонність буднів. Та, здається, я повторююсь. Ще краса Dame D’Or одночасно рятує від холодного дощового повітря та бруду політичних технологій. Це саме така краплина, яка створює баланс, і дає можливість врівноважено спостерігати і за негодою, не сидячи вдома, і за соціальними процесами, не будучи у відпустці.

   Смачний до нестями, солодко-вершковий, кремово-ніжний, екзотично-льодяниковий сяючо-золотий іланг-іланг. Помадно-воскові альдегіди, які нагадують про Chanel і її 5, але такі невагомі та ледь вловимі, що можна і не зауважити.

   Шоколадний присмак та квіткова свіжість жасмину. Фруктову помадність троянди відтіняє пряна гіркота гвоздики та тлі деревини сандалу.

   Запашна солодко-терпка медовість флердоранжу. Карамельність амбри та делікатна маслянисто-гірко-пряно-шкіряна анімалістичність, яка робить Даму у золотому чуттєвою та емоційною. Та всі ці слова бліді та абсолютно "не смачні" в порівнянні з ароматом та його енергією.

   В передчутті компліментів, хоча і їх відсутність не матиме ніякого значення.


   26.05.2020

    У голові все крутиться думка про Chanel №5, але я її наполегливо відкладаю на більш характерний випадок. Сьогодні захотілося чогось особливого, неодмінно складного, глибокого, як легендарні парфуми, але щоб привертало увагу саме шлейфом. Справа в тому, що сьогодні я буду у товаристві, учасники якого знають про моє захоплення і завжди уважно принюхуються, проявляють інтерес та активно коментують. Наприклад, шлейф Chanel №5 вони впізнають з легкістю, а я вирішила їх заплутати та заінтригувати.

   Якщо мова йде про поєднання вінтажності та сучасності в парфумерії, то є, звичайно, особлива і найбільш улюблена поличка у моїй шафі з саме такими зразками і один із них - розкішна Dame D’Or 1907.

   Соковита кислинка бергамоту зустрічає кремову вершковість, в якій тонуть сяючий іланг-іланг та свіжо-кисло-фруктовий жасмин. І хоча згодом будуть помітні ознаки ще й помадної троянди, квіткової медовості, все ж створює настрій та відповідає за золоте вбрання Дами саме екзотичний іланг-іланг зі своє багатогранною палітрою від апетитного цукерочного до бальзамно-деревних відтінків.

   Лимонна весела льодяниковість час про часу дає знати про себе та додає у густу кремовість легкості та безтурботності.

   Помадні альдегіди, які нагадують про все ту ж Chanel №5, створюють особливу дамську атмосферу, і відповідно доповнюють образ елегантною вишуканістю. Вони то роблять звучання квітів помадно-восково-густим, то обдають крижаною прохолодою та засліплюють сяянням діамантів.

   Маслянисто-гірко-терпко-медово-помадна анімалістичність з'являється несподівано і нагадує, що Dame D’Or не лише красуня з досконалими рисами, але й емоційна та чуттєва особа.

   Далі привертає увагу солодко-ванільна деревина кедру та смолистість. Солодкувата бальзамність кориці не нав'язливо доповнює запашну палітру. Пряність та різкість гвоздики вносить пікантності. Звичайно, це ще не все, що можна роздивитися у парфумах, але це вже нюанси. Головне, що бажання нарядитися у щось особливе, неодмінно глибоке та складне задовільнила. І як у мене це було і при першому знайомстві з Dame D’Or, неодмінно на кілька днів, по-іншому ніяк.

 
   16.12.2019

   І знову про Золоту Даму! І знову із захопленням та задоволенням про кремовість та пудровість! І ще раз про те, коли кілька днів щоранку дістаю одні парфуми!

   Хоча відгуки оточуючих не впливають на смак у виборі ароматів, але коли сповробітниця каже: "Яке це щастя вдихати таку красу! Я під твоїм класом просто насолоджуюся ароматом!", приємно, дуже приємно! А інша знайома зустріла чи то мене, чи то ту Dame D’Or: "О боже! Що це? Ніби сонце заповнило у мить всю кімнату своїім світлом!!!"

   Карамельний іланг-іланг, сонячний, радісний і незвично манкий. Його золоте сяяння доповнює кислинка цитрусів, помадність альдегідів та вершковість чогось не визначеного.

   На хвилину повернуся до альдегідів - ще при першому знайомстві вони мені здалися подібними до тих, які висвітлюють квіти у Chanel №5: восково-помадні, трохи маслянисті, щільні, але при цьому легкі.

   Стримана анімалістичність та солоно-карамельна амбровість змінюється пряним звучанням гвоздики-спеції.

   Свіжість та медова духмяність квітів апельсину, а потім п'янка фруктовість жасмину та неймовірно мелодійна дзвінкість.

   У шлейфі час від часу помічаю зелені відтінки і такі ж ароматні нюанси оселяються на шалику.

   Dame D’Or звичайний день наповнює сяянням та робить його радісним та натхненним, а буденність видається такою дрібничкою, яку можна легко проігнорувати. І, згадуючи коментарі оточуючих, радію ще більше!


   24.11.2019

   Інколи, за дуже великим виключенням, як саме сьогодні, я наношу парфуми, які щойно приїхали. Не має сили чекати поки вони відстояться і ароматної рідини достатньо, щоб все-таки дізнатися, яким має бути реальне розкриття.

   "Руслана, ти таке любиш!" - прокоментувала Женя, коли виставила на продаж новинку 2019 року молодого, але вже улюбленого бренду 1907. І як же вона була права на всі 100%!!!

   Кислинка цитрусів та терпкість бергамоту, свіжість та льодяниковість, налаштування на позитив та обіцянка чогось мега-прекрасного!

   Кремова помадність альдегідів тягучою ниточкою, вимальовуючи складні візерунки, покриває квіткову красу і підсилює звучання.

   Апетитний цукерочний іланг-іланг святковий і радісний, грайливий і мінливий. Фруктово-десертно-бальзамно-деревна палітра. І саме він створює той золотий фон та сяючу ауру для прекрасної дами у Dame D’Or 1907.

   Знову кремовість - густа, але невагома, вершково-солодка-гурманська. Фруктова кислинка та свіжість жасмину не виразні, але помітні. Карамельність амбри та тиха маслянистість.

   Безкінечна жіночність! Це так глибоко та багатогранно, хвилююче та захоплююче подих!

   Parfum Dame D’Or був присвячений 10 річчю відкриття брендового магазину 1907 у Кошице. Надихнув на створення композиції  портрет Аделі Блох-Бауер Густава Клімта. Картина має ще назву «Золота Адель» або «Австрійська Мона Ліза". Зараз відоме полотно знаходиться в нью-йоркській галереї «Neue Gallerie» у колекції мільярдера Рональда Лаудера.

   Коли я дізналася про цей факт (дивно, що сама не додумалася - назва сама за себе говорить, а аромат підтверджує!!), у мить пригадала фразу моєї подруги та колеги Тані на танцювальному конкурсі два тижні тому: "...був такий номер, який би тобі точно сподобася! І музика... А на костюмах - принт картини Ктімта. Ти таке любиш!!!" Ось такий невидимий логічний ланцюжок, який притягує у наше життя ті речі, які ми любимо!!!

   А тим часом у Dame D’Or я помітила пряну терпкість. Чуттєвість завдяки анімалістичності цибетину, а також глибина та тепло.

   Кремовість поступово змінилася сухою деревною борошнистістю і на цьому тлі розквітла чудова троянда. А я вже вирішила, що все найпрекрасниіше відбулося...

   Згодом сфотографую свій флакон. Згодом отримаю більш достовірні враження. А сьогодні Dame D’Or задає настрій моєму дню, наповнює його естетикою та вишуканістю.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар