понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Parure Guerlain

 

Parure Guerlain


   Димно, терпко, соковито, волого, глибоко, об'ємно, урочисто... Прекрасно! Хочеться дихати на повні груди, хочеться зупини мить! Хочеться злитися та розчинитися разом з ароматом Parure Guerlain.

   Бергамотний старт змінюється солодким смаком стиглих слив на мшистому гіркувато-пряно-деревному тлі, яке в залежності від освітлення здається то пильно-сизим, то смарагдово-вологим.

   Фруктова кислинка додає легкості та милого кокетства перед тим як розкриється квіткова душа.

   Індольно-гнилі ознаки нарцисів швидкоплинні, як і весняна свіжість та дзвінкість конвалій і квіткова кремовість та трав'янистість бузку. А ось найвиразніший та найгустіший голос помадно-фруктової зацукреної троянди.

   Мильна чистота мускусу асоціюється з фантазійними хмарами у небесній височині.

   Солоно-карамельна амбровість нагадує осіннє море та те пронизливе холодне та йодисте повітря. І нестримно хочеться туди на мокрий берег у компанію галасливих чайок. Як не дивно, у мене Parure Guerlain так чи інакше асоціюється з морем вже не перший раз.

24.01.2020
   

   Я так мрію відкрити пляшку, яка називається Parur, вдихнути аромат з однойменною назвою. Але щось мене стримує і я відкладаю ольфакторне задоволення, розтягую передчуття радості. А поки що милуюся переливами на стопері, торкаюся витончених контурів флакону і дивуюся фантазією скульптура та дизайнера пляшки Robert Granai. Кажуть, на створення флакону його надихнув захід сонця на морі. А бірюзова палітра коробки окрема насолода. Краса неймовірна! Тому, напевно, я й не поспішаю порушити її гармонію.

   А поки що наношу туалетну воду 1990 року.

   І провалююся у прірву, гублюся у об'ємному просторі та часі, дихаю на повні груди лісовими, мшистими, вологими, хвойно-камфорними, свіжо-димними, терпко-пряними відтінками розкішного шипру. Ось де харизма, характер і купа емоцій. Щоразу так, але сьогодні якесь особливе сприйняття. І ніякої подібності із Mitsouko.

   Шоколадність та бальзамність. Запах деревини та смолистість. Це особливі пачулі - їх запах одночасно знайомий і новий. Дивно і прекрасно! 

   Соковито-димно-масляниста шкірка бергамоту. Фруктова солодкість зміниться з часом ароматом стиглої сливи.

   Ніжна гірчинка нарцисів доповниться гіркотою та терпкістю полину.

   Помадність троянди та її фруктово-мармеладні, кремово-ніжні, звабливі відтінки.

   Запах галантерейної шкіри звучить елегантно та вишукано, без натяку на брутальність та екстравагантність. З часом трохи маслянисто і з натяком на анімалістичність, іншим разом - сухо і пильно.

   Соковита та свіжа зелень, з глибини якої доноситься дзвінкість та весняна радість конвалій.

   Делікатне та витончене пряне мереживо спецій.

   Вершково-ванільна солодкість і знову гірчинка шкіри, смарагдові спалахи, солона карамельність...

   Заберіть від мене всю нішу із колекції, залиште лише Guerlain! У цю хвилину я категорично у компанії вінтажників.

   Здається, у мене прокидається апетит колекціонера. Терміново хочеться відправитися на полювання за рідкісними флаконами!

   "Чим так пахне?" - запитав чоловік. Я навіть не відразу зрозуміла, що це стосується парфумів. "Дуже гарний аромат!" Завжди дивуюся, як він реагує на найкращі зразки і при цьому абсолютно байдужий до теми.

У лівому кутку фото із мережі. Флакон Parure parfum - перлина моєї колекції.

   13.10.2019

   Апетитний вигляд слив викликав бажання влаштувати фотосесію. Почала перебирати в пам'яті парфумерні композиції, у яких присутній цей солодкувато-фруктовий запах. З задоволенням дістала Fete Molyneux, а для порівняння нанесла Parure Guerlain. І все!!! Зрозуміла, що не хочу ні фотозйомки, ні натюрморту, ні слив, ні інших парфумів. 100% попадання у настрій. І найголовніше, що я готова сприймати цю красу. А то бувало, дістану флакон, покручу, понюхаю, нанесу на зап'ястя і відставлю на поличку. Не вистачало якогось потрібного контакту. А сьогодні склалися всі пазли...

   Соковита зелень, насичений запах бергамоту, точно як у Mitsouko, солодкувато-димна фруктовість та терпка мшистість.

   Пильна деревина і щось не виразне, але добре знайоме і хвилююче. А за мить Parure оживає і стає зрозуміло, що саме такі враження викликало.

   Фруктова помадність троянди змінилася свіжо-зеленим весняним запахом нарцисів. Їх так багато, що хочеться повернути голову для пошуку джерела, що поширює цю красу. В якийсь момент ці нарциси нагадали букет White Flowers 1.41 Yosh.

   Витончений і елегантний запах шкіри з ледь відчутною маслянистістю і анімалістичністю. Останнім часом у мене не викликають захоплення шкіряні аромати. А в Parure цей компонент такий добірний, рафінований і делікатний. Навіть у цьому звучанні помічаю стриману еротичність, без єдиного натяку на розбещеність та вульгарність.

   Далі знову зелений відтінок, але вже дзвінкий і радісний. Ніжні перли конвалій в оточенні великого довгасто-овального листя. Ця весняна квітковість чомусь так органічно вписується в осінь.

   Індольність наводить думки про присутність жасмину, але інших ознак сьогодні не помітила.

   Помадно-пудрова частина прекрасна жіночно-вишукана, без ефекту "вечірнього макіяжу" і "супер модного манікюру". Висока якість і доглянутість!

   Час від часу солодкувата ванільність розбавляє терпко-димну мшистість.

   Parure Guerlain - не романтичний, не трагічний, не сумний, не кокетливий. В ньому я помічаю ту діловитість, серйозність, впевненість і надійність, що і в Chanel №19, але у осінньому вбранні, одягнену у вишукане шкіряне пальто. Зелень в Parure не лякає гіркотою, не відштовхує, хоча і не розчулює ніжністю. Присутня м'якість, зосередженість та "мудрість". Золота середина.

   Мені здавалося, що я добре знайома з Parure, свідченням чого є мої нотатки. Але все ж таки саме сьогодні я "роздивилася" його краще і змогла насолодитися не просто красою, але й деталями. Не лише спостерігала за мінливістю композиції, а й, здається, зрозуміла нюанси.

   Цікаво, а які вже парфуми? Не готова я ще відкоркувати пляшечку.

 23.10.2018

   Соковита, густа з терпкістю зелень в компанії з димним бергамотом, пряно-солодкувато-гіркою мшистістю та землистістю. Вологий та прохолодний подих лісу м'якшає і, здається, змінюється сухим "голосом" шкіри з ледь вловимою анімалістичністю, ознаки якої ще будуть присутні на другий день на речах. А про мох - дійсно, що лише здається, бо ще довго відчувається його колючість.

   Смолистість пачулі з відтінком прілого листя додають оксамитовості. Камфорно-ментольно-бальзамічні переливи створюють оптичну ілюзію.

   Кисло-гірко-пряно-солодкувата терпкість змінюється свіжістю квітів, далі - борошнистістю і помадністю. Мерехтливий жасмин, бордова троянда з винним ароматом, гірчинка нарцису з індольним натяком, кремова трав'янистість та пронизливий дзвін конвалії. Пахне весною і одночасно Nahema та Chamade. І, звичайно, терміново хочеться дістати ці улюблені аромати. О, якби доба мала 48 годин, а у тижні було 10 днів!!!

   Фруктовість абстрактна, але її апетитність однозначна. Післясмак аромату стиглої сливи. І Femme роздивитися можу лише тому, що прослідкувала логічний ланцюжок. При всій насиченості звучання Parure Guerlain рухливий, наповнений повітрям.

   Та особливо хвилююче враження залишає після себе база - фруктово-гіркувато-шкіряно-мшиста. В такі моменти завжди шкода, що не вистачає таланту передати цю складну красу.

   4.04.2018

   Чтобы исправить ситуацию, возникшую вчера с Flore Carolina Herera, я достала Parure Guerlain, не особенно раздумывая, первое, что подвернулось под руку. Достала, нанесла и пропала. И даже несмотря на то, что он кажется по настроению более осенним.

   Спелая мякоть сливы на фоне мягкой с горчинкой кожи. Густой осенний аромат с вкусной дымностью стал разжижаться и обволакивать чем-то уютным, хорошо знакомым, но неопределенным. И только спустя время я разобралась, что это влажная, терпко-лесная мшистость.

   А еще бальзамичность, камфорность, смолистость, травянистая горечь, дымность, древесная ванильность...

   Маслянистая анималистичность. Запах кожи со временем стал тоже маслянистым, пропитанный медовой сладостью цибетина, но деликатный, без брутальности.

   Появление сладко-фруктового, "мясистого", "огненного", индольного жасмина застало врасплох. Я не ожидала такой чувственной и трогательной красоты. Плюс негромкая зелень ландышей. Фруктово-медовая пьянящая роза. И множество других цветочных ажурных моментов. Но особенно красота цветов заметна в шлейфе. Они играют, переливаются, кажется, купаются во влажном с перламутровостью воздухе.

   Есть ощущение "фирменности", респектабельности, добротности.

   Сегодня, к сожалению, сложно уже найти Parure Guerlain, да и дорого очень, но он заменит два десятка современных композиций.

 
   4.09.2017

   Четко по календарю осень вступила в свои права. И чтобы никто не сомневался в ее присутствии, она обрушила на нас грозу. А для особенной оригинальности и чтобы всех мечтающих и летающих в облаках привести в чувства, испугала градом. Хотя никто и не сомневался, что осень уже, но чтобы вот сразу такая, было как-то неожиданно и даже немного страшно. Я люблю утренние пробежки под дождем, но сегодня не решилась, если честно, опасаясь попасть под обстрел с небес. Оказалось, зря, был обычный дождь в обычный осенний понедельник. Компенсировало этот диссонанс возникшее яркое желание надеть Parure Guerlain.

   Влажная мшистость. Тепко-лесная, с кислинкой, с запахом травы и древесины, с сизым налетом. Возник призрак Mitsouko. Будто родственники, имеющие общие аристократические черты, идеальные контуры и харизму, присущую далеко не всем.

   Зелено-коричневой мне кажется кожица бергамота с дымностью и терпкостью. Тихая леденцовость цитрусов. А дальше - совершенно неожиданно расцвела удивительной красоты влажная сирень. Из всех цветов она самая яркая и выразительная сегодня. Позже из общего букета выделится еще кремово-дымный аромат завядшей розы.

   Пряные волны острого перца сменяются дымом, а потом запахом тончайшей кожи с легкой маслянистостью, запахом ваксы и сладко-горьким привкусом.

   Аромат сливы особенно отличает Parure от Mitsouko. Этот аккорд очень узнаваемый и именно по нему я узнала композицию, которая была у меня давно и с тех пор искала флакон. Сладко-медовая аппетитная мякоть, а рядом - подкопченная сморщенная курага. Запах осени!

   Parur пахнет мягко и бархатно. Звучит в  унисон с холодным дождливым днем. Но ни одной мысли о дискомфорте. Эстетическое удовольствие от разбушевавшейся стихии. Уныние, хандра, сонливость совсем нестрашны, если есть чашка вкусного чая, интересная книга, новый зонт, цветной шарф, удобная обувь...или Parur Guerlain. А Parur переводится как  "нарядный" или "набор ювелирных изделий". И его характер полностью соответствует названию.

   У меня такой же рефилл, как на фото, которое я нашла сети. Выпуск 1990 года.

Немає коментарів:

Дописати коментар