четвер, 27 серпня 2020 р.

Parure Guerlain

 

Parure Guerlain

Parure Guerlain

   "Бійся своїх бажань, а то вони мають здатність збуватися" - згадала цей вираз, коли вдихала мшисто-квітковий Parure Guerlain. Кілька днів я так мріяла про шипрову досконалість... і ось вона - насолоджуюсь!

   Коли я давала Оленці парфуми для фотосесії, розповідала історії про компанії, легенди про аромати, свої асоціації та фантазії. Звичайно, розпилювала рідину, щоб фотограф мала уявлення та повну інформацію для створення образу. Не знала вона лише як пахне Parure Guerlain, бо флакон ще ніколи не відкривався.

   Чи то парфумам так хотілося вирватися на волю, чи збіг обставин, чи доля виконувала моє бажання... Одним словом, флакон впав і пошкодилося горло!!! Та, на щастя, більшу частину рідини вдалося врятувати. Не лише Оленка тепер знає, як пахне Parure і що таке шипр, але й вся її родина як мінімум місяць буде спостерігати за розвитком композиції. Моїй квартирі повезло менше, але все ж таки чоловік прокоментував, що "чомусь ранок так особливо пахне парфумами"...

   Звичайно, аромат вчорашнього дня був Parure Guerlain, як і сьогодні та, думаю, завтра також.

   Отже, зразок 1979-1981 років. Форма флакону Робера Гране мені нагадує осіннє листя, як і настрій композиції, а ось бірюзовий колір коробки та стопер - це вічна мрія про море.

   Саме така волога, терпка, димна, колюча, деревно-зелена мшистість у мене асоціюється з золотою порою. Пухкий мох вдавлюється під найменшим натиском і відразу ж повертається у вихідне положення. Він нагадує темно-зелену перину, якою дбайливо вкрили землю. Складається враження спокою та тиші, але варто зануритися під це покриття, як відкривається активне життя з численною кількістю дій. Пильність, розтріскана суха кора, волога земля, грибниці, обліплені голочками сосни. Так само і з сприйняттям шипрової композиції: щоб помітити всі відтінки та емоції, потрібно дочекатися, щоб аромат дозволив наблизитися максимально близько до таємничої душі.

   Димність та терпкість соковитого бергамоту, зелена маслянистість товстої шкірки.

   Солодкувата фруктовість стиглих слив у димному серпанку доповнєються чистою дзвінкістю жасмину та витонченою гірчинкою нарцису. Кришталево-сяюча квіткова прохолода діамантовими краплинами роси осідає на листя конвалій. Зацукрені пелюстки бузку як вишуканий десерт для перебірливих гурманів. А ось троянди не має, а можливо, поки не змогла роздивитися. Лише дивовижна помадність.
   Далі буде знову про осінь, коли запахне гірко-терпкою медовістю та стиглими персиками на маслянисто-пряно-гірко-солодкуватому шкіряному тлі з п'янкою анімалістичністю.

   Солона карамельність, бальзамність, кремовість. Пластичні пачулі з шоколадним смаком та ледь вловимою прілістю опавшого листя. І ще багато всього як запашного, така і емоційного.

   Парюр - це прикраса, навіть ціла колекція прикрас. Флакон Parure, навіть надбитий, це прикраса парфумерної колекції, а аромат - прикраса всіх відомих шипрових композицій та осінніх днів. Ну, і все та ж вічна мрія про море...


Parure Guerlain

Немає коментарів:

Дописати коментар