неділя, 23 серпня 2020 р.

Beloved Amouag

 

Beloved Amouag

Beloved Amouag

   Моє захоплення ароматами Amouag чим далі, тим все стає спокійним, інколи прохолодним, часом байдужим. То надто голосно, то "нічого особливого". Але не визнати, що на шлейф будь-яких парфумів цієї компанії позитивно реагують оточуючі, не можливо. Буває ж настрій, що хочеться саме "запашного хвоста павича", щоб самій періодично потрапляти у його полон і спостерігати за мінливістю та милуватися чи констатувати монотонність.

   Beloved разом із Gold та Jubilation 25 Woman є для мене найсимпатичнішими із всіх інших композицій Amouag. І навіть якщо врахувати, що клімат нашого Полісся не найкраще середовище для розкриття на відміну від Іспанії, все одно вдається втішитися гірко-солодкуватим, ромашково-трояндовим квітковим звучанням.

   Beloved (кохана, улюблена, люба) випустили не у такому вже і далекому 2012 році навмисне для Бергдорф Гудман - одного із найрозкішніших універмагів у центрі Манхеттена у Нью-Йорку на 5 Авеню. Згодом придбати можна було і в інших магазинах. Свій флакон я викупила у однієї відомої колекціонерки Тетяни, як і Fate, і все дивувалася, що вона наважилася розпрощатися з ароматами. Та тепер, здається, розумію як це буває, коли втрачається захоплення...

   Не відразу Beloved дарує вологу лавандову кислинку та квіткову льодяниковість, спочатку він сухо гірко-ромашково- трав'янисто вітається та свіжо-пряно-димно шалфейно приглядається чи варто пускати у хід всі свої чари. Та видно, чи моя шкіра, чи бажання отримати задоволення від аромату, сподобалися цій капризній рідині, і вона почала спочатку ліниво, а потім все натхненніше дарувати запашні враження.

   Який чудовий палкий полум'яний аромат медового жасмину! А сонячний льодяниково-радісний, екзотично-апетитний іланг-іланг! Помадно-мармеладна, ягідно-фруктова троянда з часом стане малиново-звабливою.

   Густе-медово-терпко-шершаве з пильністю та борошнистістю звучання безсмертника, яке доповнює гіркота та димність шкіри.

   Помадна солоно-солодка карамельність чергується з пряністю гвоздики, доповнюється тягучою липкою бальзамністю.

   Шкода, що та чуттєвість та медова анімалістичність, якою я насолоджувалася на Коста Браві, так і не з'явилася ні вчора, ні сьогодні. Але я добре пам'ятає те хвилююче звучання...

   І як би там не було моє відношення сьогодні до композицій Amouag, все ж таки неодмінно познайомлюся з новинкою бренду 2020 року - з звучною музичною назвою Overture, автором якої є Annick Menardo. Судячи з вказаної розкішної піраміди, то квітково-східно-деревний аромат має бути дуже цікавим (бергамот, шафран, яблучний коньяк (кальвадос), майська троянда, герань, кориця, бензоїн, мирра, ладан, лабданум, шкіра)!!! 


Beloved Amouag



24.08.2019

   Я сьогодні збирала компліменти завдяки Beloved Amouage. Безпрограшний варіант, якщо потрібно нарядно, святково, виразно, всім зрозуміло пахнути і щоб обов'язково з королівським шлейфом.

   Ті, що дарували компліменти, коментували лише: як гарно пахне! А що саме вони чули не було часу розпитувати. Я і сама мала можливість прослідкувати лише за стартом композиції, який, здається уособлює всі запахи серпня. Теплий сухий аромат сіна та меду. Це так розважаються сьогодні ромашка та безсмертник. І саме останній буде найвиразніше звучати протягом всієї ароматної історії Beloved.

   Терпкість, гірчинка, камфорність шавлії, а поруч - пряні нюанси спецій.

   Грайливий солодкий льодяниковий іланг-іланг.

   Хоча троянда сьогодні не в центрі уваги, та її якості не менш привабливі. Спочатку фруктово-помадно-кремова, а згодом апетитно-малинова, яскраво-ягідна і той святковий настрій, про який я згадувала, саме завдяки їй, думаю.

   Шоколадна димність ладану та суха смолистість. Маслянистий запах шкіри з тихою дегтярністю та пряно-гіркими нюансами. Відтінків прілого листя та сирої землі додали пачулі.

   Далі знову хочеться додати про медово-квітковий аромат безсмертника та я вже і так підкреслила, що він був лейтмотивом.

   Гарно, дуже гарно! Але я знаю Beloved Amouage трохи з іншого боку, коли він крім квіткової краси дарував неймовірну чуттєвість, пристрасть була не замаскованою і провалитися у анімалістичну глибину було дуже легко. Так, це було на Коста Браві. Та я цей нюанс пригадала лише для того, щоб сказати черговий раз, як по-різному розкриваються аромати і які різні образи вони нам надають в залежності не лише від нашого стану, а й навколишнього середовища.

   Мені сьогодні приємно було бути просто "гарною".

9.06.2019

   Одного разу я про Beloved Amouage сказала: "В ньому легко бути гарною". Звичайно, я забула про цю фразу, але десь у свідомості залишилася суть і при потребі, коли мені потрібно бути "гарною" , я інтуїтивно дістаю цей аромат. Сьогодні саме такий день.

   Кисло-гірко лавандовий старт швидко доповнюється терпкістю, свіжістю, гірчинкою, солодкуватістю, льодяниковістю. Одночасно я чую стільки всього, що увага перестрибує з однієї думки на іншу.

   Найперше, що потрібно відмітити, солодкувато-медовий, гіркувато-терпкий, теплий, густий аромат безсмертника.

   Далі - неймовірної краси фруктово-помадна троянда. Лікерно-винна, мармеладна, солодко-кисла, сяючого малиново-вишневого кольору. Одна із улюблених троянд в парфумерії. Але таке дивовижне звучання мені відкрилося лише сьогодні, хоча я завжди милувалася красою квітки в композиції.

   Солодко-гірко-пряна анімалістичність додає глибини та особливої чуттєвості.

   Льодяниковість іланг-ілангу розбавляє, відволікає, дражнить своїм яскравим сонячним звучанням.

   Оксамитовість пріло-смолистих пачулі та лікарсько-камфорно-трав'яниста димна шавлія домішують специфічних нюансів.

   Здивувалася, що поруч з такими яскравими учасниками композиції помітила кремовість фіалки та її романтичний образ дуже швидко змінив сухий запах деревини та гіркий дим ладану.

   "Це просто якесь свято для носа!" - можуть сказати любителі парфумерії, а звичайні поціновувачі ароматів прокоментують "гарно" чи "смачно". Як шкода, що всі ці мінливості, витонченість парфумів помічають не всі. Хоча в житті стільки всього вартого уваги та пошани, а оцінити, зрозуміти, осягнути можуть маленький відсоток людей. До прекрасного потрібно себе виховувати та розвивати.


30.05.2018

   Розтерта суха трава в борошно пахне гірко-солодко, свіжо-терпко. Пряно-трав'яні, камфорні, дещо лікарські нюанси шавлії в компанії з трав'янисто-гірким запахом ромашки.

   Медова солодка терпкість і липкість. Цей відтінок постійно різний по характеру. То суха медовість на шершавому фоні нагадує про безсмертники. Свіжо-фруктова троянда теж пахне ніжним медом. А липкість і терпко-гіркий нюанс завдяки наявності цибетину.

   Делікатний запах пачулі без яскравої смолистості, з приємним відтінком прілого листя.

   Як не дивно, виразна троянда присутня лише на одному зап'ясті, на іншому не має навіть натяку. А потім вона розквітне в повітрі, заповнюючи все навколо своїм солодкуватим ароматом. І можна було б сказати, що Beloved Amouage про красу королеви квітів і порадити композицію всім любителям її та медова духмяність з сухою гірчинкою безсмертника теж є лейтмотивом протягом всього розкриття

Немає коментарів:

Дописати коментар