середа, 12 серпня 2020 р.

Ambre Sultan Serge Lutens

 Ambre Sultan Serge Lutens

Ambre Sultan Serge Lutens

    Саме це бальзамно-смолисто-ароматично-шоколадно-хвойне звучання чекала чи то я, чи то літня спека. Ніби вгамовувала спрагу, вдихаючи пряно-гіркуватий, димно-солодкуватий Ambre Sultan Serge Lutens. І як не дивно, я пригадувала запах сосен та смерек, полонини та гори Карпати, а не мечеті Стамбулу...

   Лікарська мікстура, як і у Tubereuse Criminelle, яка змінюється сухою гірко-пряною борошнистістю. Камфорно-перцевий пил з приглушено-золотавим сяянням.

   Розтріскана кора з ще не застиглими краплинами бурштину, в які по необачності чи то по безпечності потрапили комахи.

   Трав'янисто-гірка терпкість змінюється тягучою солодкуватою карамельністю, яка у свою чергу розвіюється сріблястим прохолодно-пряним серпанком. Маслянисто-в'язко, шоколадно-бальзамно і п'янко. Та за мить знову шершаво камфорно-пряно. Натяк на лавровий лист та гостроту перцю не нагадує людний Єгипетський базар з довгими рядами, переповненими строкатими товарами. А чомусь на згадку прийшов запах та смак наваристого бограчу, який на Закарпатті подають як традиційне пригощання.

   Прілим листям та сирою деревиною віддають пачулі. І є в цьому звучанні щось таємниче-сокровенне.

   Так зовсім несподівано багатогранний Ambre Sultan Serge Lutens несподівано підсилив післясмак подорожі по казковим Карпатам і дістав із куточків пам'яті яскраві ольфакторні враження.

Немає коментарів:

Дописати коментар