понеділок, 31 серпня 2020 р.

Chanel No 5

 

Chanel No 5

Chanel No 5

   Вчора був настрій Chanel No 5. Люблю такий стан, коли конкретно знаєш чого хочеш і без варіантів.

   Кришталева прохолода парфумів здивувала. Здавалося, чим спекотніше сонце, тим прозоріша крижана дзвінкість та діамантове сяйво. І восковість альдегідів не видалася такою щільною, як завжди, і зовсім без маслянистості.

   І димність бергамоту, і помадність, і кремовість. І абстрактна квітковість. І купа компліментів...

   А ще ця кремово-помадна вишуканість, елегантність та запашна жіночність була доповнена паланням дрібного шимеру Fragments D'or Sparkling Body gel.

   Та й настрій був на стільки п'ятірочний, що вдаватися до деталей було абсолютно не доречно.

Chanel 5

2/01/2020

Як визначити дату випуску флаконів Chanel


   На прикладі флакону парфумів Chanel No 5 проаналізую ознаки, символи, форми, колір, спираючись на думку авторитетних колекціонерів (авторів блогів Raiders of the Lost Scent таCleopatra's Boudoir/Grace E. Hummel ). Не претендую на істину, якщо у чомусь помиляюся, виправте, будь ласка, буду дуже вдячна.

   Парфуми представлені у пляшці Chanel на основі оригінального дизайну Sem.

   Всі пляшки Chanel виготовлені Verreries Brosse, і зазвичай, на дні має бути тиснутий логотип VB або BR. На всіх моїх флаконах є такий логотип, крім двох, які я визначаю, як зразки 1950-1960 років. Не можу сказати, що це підробка, так як якість рідини дуже хорошої збереженості, відповідає змісту, але з певними особливостями. Так, парфуми No 5, які я вчора відкрила, саме без логотипу VB. Та є цифра чи то 5, чи то 6. Що це може означати я не знаю поки що.

   З 1920-х до 1951 року маленьке "o", яке використовується в будь-якому парфумі, починаючи з № (число), буде мати крапку під ним, після 1951 року ця точка зникає. У моєму зразку, як і у всіх інших, є лише "o" без крапки знизу.

   З 1970-1987 рр. всі парфуми Chanel позначені словом Perfume під назвою аромату. Починаючи з 1988 року, ми бачимо замість цього слово Parfum. На моїй пляшці відсутній напис взагалі, а судячи з картинки з флаконами - це період 1950-1960. Та на рекламі 1957 (автор Річард Аведон) на етикетці написано No 5 Chanel без слова Paris, а у мене є останнє. Можна здогадатися, що Paris з'явиться згодом, т.б. це точніше 1960 рік.

   На чорному кругу одна літера "С", а не дві схрещені, що підтверджує період 1950-1960.

   Горловина флакону значно вужча за зразки 1970-1980 років.

   В середині коробки гофрований папір, а не пластик.

   На дні верхньої паперової коробки напис EXTRAIT TTPM = 1/4 унції (Tres Tres Petit Modele / Very Very або Extra Extra Small). Порівнюючи кілька варіантів, помітила, що слово EXTRAIT присутні на тих зразках, які я датую 1960 р., а більш пізнього випуску лише TTPM, TPM = 1/2 унції (Tres Petit Modele / Very or Extra Small),PM (Petit Modele / Small) = 1 унція .

   Слюда на коробці 1960 року тонша, більша натягнута і крихкіша.

Chanel 5


     Я чекала особливої нагоди, щоб відкрити рідкісний зразок Chanel No 5 - пляшечка 7 мл із 1950 - 1960 років. Слюду зняла ще два роки тому, щоб перевірити присутність рідини. Набралася не аби якого терпіння, як виявилося! А перший день нового року - поважна причина для чогось особливого.

   Радісні льодяникові цитруси і колючі бульбашки від шампанського. Насичений запах іланг-ілангу у світлі восково-пильних альдегідів.

   Помадність троянди переходить у маслянистість цибетину.

   Шоколадна борошнистість ірису та медова фруктовість жасмину швидкоплинні. На зміну приходить запах карамельної амбри, який поступово запомаджується. З часом П'ятірка стає оксамитово-кремовою з гіркувато-терпким ветивером та деревним тлом.

   Солодка пухка ваніль відновила інтерес. А по переду очікує дивовижне ніжне та витончене квіткове звучання, на яке я сподівалася з першої секунди відкривання флакону. І дочекалася.

   Здавалося, у No 5 з'явилася легкість, свіжість, сяйво. Ніби парфуми аеризували, дали подихати, скинули важкість та щільність десятиріч. І помітити різницю між парфумами знайомих мені варіантів 1980 років вдалося!

   Флакон, як виявилося згодом, я не сфотографувала, що не засмучує, а ось чорне кільце із однією літерою С, а не схрещеною, потрібно було б для архіву зафіксувати, а то після відкриття пробки воно розкришилося.

   Всі ознаки, які мені вдалося помітити для ідентифікації року випуску флакону, опишу завтра.

Chanel 5


1.01.2020

    Як ніколи, я не переймалася, у якому ароматі буду зустрічати Новий рік. Майже у останні хвилини визначила, що це має бути неодмінно Chanel No 5. І так втішилася рішенню, як згодом залишилася задоволеною звучанню парфумів та настрою, який вони створювали. Хоча настрій був створений не залежно від аромату абсолютно іншими засобами, а парфуми лише органічно переплелися та підсилили його. Десь трохи почувалася Мерлін Монро і ця думка мене веселила.

   З Новим роком, парфумерні друзі!

   Гармонії у запашному світі! Бажаних парфумів та омріяних флаконів! Нових ароматх вражень та раритетних композицій! Цікавого спілкування та пристрасного полювання! Затестів, порівняння, обговорення, пересилання, обміну та від всього цього багато радості та нескінченного задоволення!!!

Chanel 5

30.09.2019

   Вдох. І абстрактний запах, в якому нічого не зрозуміло. І, здається, не можу виділити жодного знайомого "звуку".

   Ще один намаз і повний вдох. І вмить вся картина стає чіткою і виразною. Розрізняю не лише тони, але й напівтони. І Chanel №5  розкриває свої таємниці та принади. Дарує  багатогранну квіткову історію. І я насолоджуюся мадамською, елегантною, помадно-кремовою красою.

   Кислинка неролі на деревному тлі. Димний бергамот та соковиті цитруси.

   Восково-мильні альдегіди.

   Гіркувато-помадно-медова анімалістичність, яка є характерною особливістю саме цього випуску Chanel №5.

   Солодкий цукерочний екзотично-радісний іланг-іланг.

   Фруктово-мармеладна помадність троянди змінюється трав'янисто-кремовим ірисом, який поступово стає сухим борошнистим. Кислувато-фруктовий жасмин, індольність якого долучається до анімалістичності цибетину, що ще більше підсилує енергію аромату.

   Деревні, гіркувато-сухі, землисті ознаки ветиверу. Терпкий маслянийстий мускус. То щільно воскова, то масляниста кремова, то невагома та шовково-квіткова Chanel №5 сьогодні.

   Я відчувала себе на показі мод. Ніби "моделі" демонстрували переді мною по черзі свої вбрання. І це було одне із найкращих розкриттів №5. Як шкода, що рідина у флаконі закінчилася. При всій "активно діючій" колекції, у мене вже два порожніх флакончика саме Chanel №5 .

Chanel 5





Немає коментарів:

Дописати коментар