неділя, 23 серпня 2020 р.

Talisman Balenciaga

 

Talisman Balenciaga

Talisman Balenciaga

   Є речі (предмети та й живі істоти), які приносять удачу своїм власникам, попереджають про небезпеку, піднімають настрій, заспокоюють та спонукають до одужання. І абсолютно не важлива матеріальна цінність цих штуковин, головне - магічні можливості. І називаються вони словом, що з грецької мови і означає "чари" або "посвята", а ми з дитинства знаємо цей предмет як ТАЛІСМАН.

   Я кілька разів знаходила камінці цікавої форми та ще й з отворами в середині і назначала своїми талісманами та через якийсь час вже забувала про їх існування. Насправді, напевно, якусь магічну і заспокійливу силу має одна річ, подарована мамою. Взагалі, можу назвати більше людей, які є талісманами у моєму житті, ніж предметів.

   Талісман є і у компанії Balenciaga. У 1994 році Домінік Прейссас, той, що створив знамениту чоловічу Basala для Shiseido, начаклував квітково-шипрову композицію з магічною назвою Talisman. Запашна рідина розміщена у флакон із матового скла, що нагадує контури жіночого тіла. А ми знаємо багато історій, в яких жінки грають роль чарівниого талісмана. Для когось і аромат може виконувати таку місію.

   Я познайомилася з Talisman паралельно з Rumba. Якщо остання мене налякала і потрібно було налаштуватися, щоб повноцінно нанести, то Талісман зачарував своєю квітково-фруктовою кремовою ніжність. Чому ж я до цього часу не знала цієї краси?

   В передчутті більш уважного знайомства відставила мініатюру, радіючи появі у колекції. Напередодні нанесла краплину і здивувалася зовсім іншому звучанню. Щільна солодка карамельність абсолютно нічого спільного не мала з тим ароматом, що чула у день знайомства.

   Без особливого ентузіазму дістала Talisman сьогодні, заспокоюючись, що нагадує Nirmala Molinard, яка недавно так мені сподобалася. Та Талісман та магія все ж мають якусь спорідненість, інакше пояснити те, що почула далі, не можливо. І не потрібно, будь ласка, нагадувати про різну посадку аромату чи щось інше у цьому напрямку...

   Talisman Balenciaga - це довга квітково-фруктова, медово-амброва історія, з великою кількістю персонажів та учасників.

   Розпочинається солодко-фруктово, соковито та екзотично-апетитно. Надихаюче та радісно, про щастя та літо. Ніжна абрикосовість та свіжість ананасу. Зовсім недавно дівчата розшукували парфуми з запахом абрикосів, потрібно не забути порекомендувати.

   Димність сухофруктів та шоколадний хміль алкоголю. Чергування солодкої карамельності та водянистості. Кремовість, помадність та щільна восковість. Солодка ваніль та льодяниковість.

   Колючі альдегіди не "кидаються у очі", помітити їх присутність вдається не відразу, а якщо повезе, то лише почуєте ефект їх присутності - завдяки їм квіти особливо сяють, змінюють одна одну, доповнюють, зливаються в суцільний потік, переплітаються, а потім знову виконують сольні партії.

   З загального букету виділився прохолодний запах фрезії - водянисто-свіжий, з краплинами зеленкуватості на деревному тлі.

   Абрикосово-чайний, з маслянистістю аромат османтусу. Запах шкіри та анімалістичність, але в порівнянні з Rumba делікатно та витончено. Гіркувата зелень та тягучість іланг-ілангу. Ягідні ознаки лічі.

   Тягуча солодка карамельність, солона амбровість та лікерність зробили Talisman оксамитовим та теплим.

   Не помітила ознак мшистості, база пачулисто-деревна.

   Цікаво, аромат Talisman був талісманом для Balenciaga? Шкода, що дуже мало інформації, відомо лише, що вже не випускається. Було б добре познайомитися з концентрацією парфум.


Немає коментарів:

Дописати коментар