пʼятниця, 31 грудня 2021 р.

Tabac Blond Caron Eau de Cologne

 

Tabac Blond Caron



   Я так мріяла колись потрапити у флагманський магазин Caron у Парижі, побачити самовари та неодмінно поповнити колекцію. І зовсім не сподівалася, що моє бажання таки здійсниться, але у Лондоні. Так, я надихалася і надивилася, але нічого не купила, адже запланувала витрачатися виключно на британське.


Fortnum&Mason

   Десь глибоко у душі я шкодувала, що не маю торбу грошей, та маю, що маю, і продовжую втішатися реальними можливостями.


Harrods

   
 По поверненню із Великобританії серед всього іншого був серіал "Містер Селфрідж", як продовження англійського настрою, пізнання історії та смакування атмосфери. І це була хороша порція естетичного задоволення, адже кожна серія розпочиналася кадрами, у яких на першому плані були флакони Карон та Герлен. І навіть 3 серія 1 сезону присвячена виключно парфумерії.


    А до повного ольфакторного щастя мене вже зачекався раритетний зразок Tabac Blond Caron у концентрації Eau de Cologne, орієнтовно 1940-1950 років, ідеальної збереженості!!!

   І саме цей Tabac Blond Caron - не ковбойський, не брутальний, не провокаційний, не про погані звички чи емансипацію, він витончений, дуже емоційний та чуттєво-еротичний. Розкішне закінчення 2021 року!

   Це той стан, коли ти наносиш рідину із цікавості, поповнення знань та покращення здатності носа відрізняти відтінки, непомітно віддаляєшся від дійсності, звужуючи коло спілкування до мінімуму, вловлюєш якісь естетські вібрації, які бентежать та заспокоюють одночасно, тішишся, спостерігаючи за мінливістю, п'янієш від емоцій, які виникають від почутого, та насолоджуєшся гірко-борошнистою витонченістю, шкіряною шляхетністю та квітково-кремовою ніжністю.

   Напевно, коли аромат викликає захоплення, не має значення порядок запашних відтінків та нюансів, але все ж для порівняння та інформації залишу пару речень.

   Отже, димний серпанок бергамота на старті Tabac Blond швидко розсіюється, представляючи витончену гіркоту та борошнисту пряність. На шкіряному тлі з'являється квіткова ніжність, а згодом чути виразний кремово-трав'янистий аромат гвоздики.

   Характерний для Caron мускус з ознаками чистоти та мильності.

   Запах шкіри з краплиною маслянистості та анімаілістичним духом. На мить це про якісне шкіряне взуття, яке викликає ейфорію та задоволення від володіння. Здається, так, банальність, але втішає респектабельністю.

   З іншого ракурсу - це гірко-пряно-шоколадно-кремове звучання - інтимно-особисте. Солодкувато-солоне, як краплина поту і неконтрольовано викликаюче бажання.

   Ознаки тютюну чую у повітрі та вони такі слабкі, що поволі зникають, пахнувши шоколадним теплом та вишневою лікерністю. Ідея, що Tabac Blond має замаскувати той факт, що хтось палить, не стосується даного зразка.

   Гірка борошнистість змінюється солодкувато-ванільно-амбровим звучанням, далі знову гарна кремовість гвоздики і горіхово-карамельно-вершкове "гурманське божевілля".

   Дякую, Людочко, за красу, що на фото! Дякую, 2021 рік, за можливості! Дякую за всі фрагменти та цілі історії! Сподіваюся, попереду найцікавіше! Та було б добре все ж мати ту велику торбу з грошима...

 


четвер, 30 грудня 2021 р.

Madera Omnia Profumi

 

Madera Omnia Profumi


   24.07.2019
   Omnia Profumi - італійський нішевий бренд, для якого парфумерія та дорогоцінне каміння - "це два світа, які мають багато спільного. Колір, прозорість, унікальність матеріалу є фундаментальними для обох. Вірне поєднання яких сприяє створенню шедевру."

   У Omnia Profumi є чотири парфумерні лінії: Stone, White Stone, Metal, Olfactory Relationships.

   Madera - перша композиція від Omnia Profumi із лінії Каміння, з якою я познайомилася.

   На сайті Omnia Profumi в характеристиці до Madera написано, що цей солодкий і кокетливий аромат абсолютний бестселер.

   Думаю, особливо він сподобається любителям солодощів, які дотримуються дієти. Сама насолода композицією може задовольнити потребу у смаколиках і при цьому ні одного зайвого гр не додасться.

   На мить мені здалося, що Madera про алкоголь - так спокусливо запахла тягуча лікерність. Та ні, це м'яка карамель, доповнена вершковістю кокосу та присипана пухкою ваніллю. Надто солодко! Неймовірно солодко! Але абсолютно не приторно і не липко. Як шкода, що я не прихильник гурманських композицій. Але з часом мені стало все більше подобатися, особливо, коли заграла ніжна квітковість.

 

Oliban Keiko Mecheri

 

Oliban Keiko Mecheri


   23.07.2019
   Oliban Keiko Mecheri розпочинається смолисто-хвойно-пряно-бальзамно. Запах солодкувато-медово-терпкої деревини кедру. І магічний запах ладану, який в мить відправив мене в собор Святого Антонія в Падуї. І далі я сприймаю композицію як супровід до світлин, які до цього часу розглядаю з великим задоволенням та хвилюванням.

   Відчуття прохолоди, яка завжди зустрічає в соборах, та тепло від свічок, яке відчуваєш, коли наближаєшся до певного місця. Запах диму та прополісу, липкість смоли живиці та пластичність воску. Знову смолистість, бальзамність та шоколадність.

   Філосовський та заспокійливий, сильний та багатогранний аромат. Асоціюється з вічністю та величною історією. Створює урочисто-піднесену атмосферу. Відчуття захищеності та зосередження на своїх думках. 

   Так як у соборі Святого Антонія не виникало бажання розмовляти, так і при знайомстві з Oliban Keiko Mecheri не хочеться бути красномовною.

 

 

Milano Collection 2011 Kanebo

 

Milano Collection 2011 Kanebo



   22.07.2019
   Японська компанія Kanebo з 1991 року випускає декоративну косметику та засоби догляду за обличчям та тілом. У 2008 року у бренда з'явилася лінія Milano Collection: пудра для тіла та обличчя і Eaux de Parfum. Milano Collection щороку поповнюється новим ароматом у іншому вишуканому флаконі та зміненому дизайні упаковки для пудри.

 У 2011 році темою для  аромату чергового лімітованого випуску стали квіти чаю. Пишуть, що для його створення дослідили аж 130 сортів чаю та відібрали найкращі.

   На перший погляд може здатися, що парфуми легкі, мильно-фруктові, ніжно-романтичні, дівочі. Але ж ми знаємо, що для японської парфумерної культури характерна загадковість, делікатність та особлива витонченість.

   Так, аромат ніжний, але мінливий. Витонченість та граційність - найвлучніше характеризують композицію. Він і гарний, і смачний одночасно, і тихий, і "живий". Його сяяння нагадує діамант, який променіє у красі саме вечірнього світла.

   Цитрусова кислинка, соковита радість, світло та сонячно-літня позитивність.

   В апетитній фруктовості мерещиться спочатку запашна м'якіть груші, а далі з'являється ніжність шкірки персика та соковитість стиглого яблука. З часом солодка пухка ваніль покриває шматки яблука, карамельна ниточка доповнює складним візерунком і такий десерт є задоленням не лише для гурманів чи шукачів ольфакторних вражень, але й для любителів візуального милування.

   Я не знаю як пахнуть квіти чаю. Напевно, ніжно і по-особливому. Можливо, маслянистість, яку я помічаю, належить саме їх аромату. А ось помадно-персиковий запах троянди важко не впізнати. Здається, після яблучного десерту він головний у композиції.

   Я чітко уявляю цю японську помадно-кремову, фруктово-квіткову красу на тобі, Риточко. А я б з величезним задоволенням придбала б пудру Milano Collection Kanebo будь якого року. Впевнена, що всі вони прекрасні!

Видання Milano Collection Kanebo 2008-2019 років

 

Kokain Rammstein

 

Kokain Rammstein


   21.07.2019
   Коли я отримую якусь парфумерну новинку чи цікавинку, не лише знайомлюся з ароматом, а й перечитую художні твори, які надихали автора, чи передивлююсь фільми, чи споглядаю картини. Ось сьогодні, наприклад, слухала пісню Rammstein з абсолютно не романтичною назвою Kokain. Та й, якщо чесно, то і музика, і смурний настрій, який вона викликає, теж не є властивими для мене. Але я мусила це зробити, щоб налаштуватися на сприйняття парфумерної новинки 2019 - німецький гурт Rammstein випустив свою першу ароматну композицію з однойменною назвою пісні 1997 року.

   Саме цю новинку принесла вчора на зустріч Наталя і прокоментувала, що останнім часом всі лише про неї говорять і пишуть. А ось ми з Ритою, виявляється, нічого і не чули.

   Ну, якщо є парфуми у Britney Spears, Katy Perry, Christina Aguilera, Elizabeth Taylor, Sarah Jessica Parker, Antonio Banderas та інших знаменитостей, то чому їх не має бути у Rammstein?

   Парфумерія від знаменитостей або парфумерія селебріті - це сегмент парфумерного бізнесу, який є так званим містком між мас-маркетом і класом люкс. Відомі виконавці чи публічні люди, які мають шанувальників, під своїм іменем випускають аромати для для додаткового способу комунікації зі своєю аудиторією. Зазвичай це співпраця великих спеціалізованих компаній і зірок, які готові продати ліцензію на випуск іменної колекції.

   Не можу похвалитися знанням таких ароматів, хіба що - якось дарувала племіннику Antonio Banderas Blue Seduction for Men, але вже нічого не пам'ятаю з того часу.

   Слухаючи пісню Rammstein, уявляла щось брутальне, шкіряне, димне, гірке, горіле, тим більше що за описом аромат має створити образ "пожежі в підвалі" та й назва Kokain викликає абсолютно не елегантні фантазії. Хоча, я навіть не здогадуюся який запах має кокаін. Та пишуть, що він абсолютно без запаху і гіркий на смак.

Образ аромату Kokain Rammstein в моїй уяві до знайомства з композицією

   Завдяки парфумеру Alexandre Illan Kokain від Rammstein пахне кисло-димно-трав'янисто. Внятно, але не яскраво, не насичено, не голосно. Мускусно-сіро і водянисто якийсь час. Десь здалека нагадує кислинку листя фіалки, але надто стримано. Далі - чи то деревні відтінки, чи запах резини, чи диму, але точно без "пожежі в підвалі".

Враження після знайомства з композицією 

   Якщо дуже напружитися, то все ж можна "роздивитися" солодкувато-прілі пачулі та ледь вловиму маслянистість.

   З нетерпінням чекала гірко-борошнистого звучання ірису та, принаймні, сьогодні не помітила.

   Не скажу, що Kokain Rammstein викликає неприємні враження. Швидше за все, прихильникам музикантів від буде зрозумілим та сподобається. Я би запросила для створення аромату з такою назвою Alessandro Gualtieri та тоді вартість була б значно більшою, а так 50 мл коштує 20 €,а 75 мл - 30 € (є інформація, що навіть 25 €. Продається у мережі аптек Rossman. Дуже здивувалася, що в інтернет-магазині Кремчик вказано аж 4406 грн! Ну, то таке, про смаки не спорять, як то кажуть.

   Наталя, завдяки тобі ми тепер в матеріалі і можемо брати активну участь в обговоренні популярної теми!

Madame Torrente

 

Madame Torrente


   20.07.2019
   Torrente (Торрант) - французький модний будинок, який у 1969 році заснувала Роз Торрант-Мет або Розетта Лапідус, сестра відомого кутюр'є Теда Лапідуса. Мадам Ros Mett-Torrent була довгий час єдиною жінкою-дизайнером, яку офіційно визнавала французька Палата високої моди. Цей бренд випускає одяг, аксесуари та парфумерію. Як стверджує мадам Торрант: "Стиль Торрант - це молодість". Це строгість ліній та кольорової гами, але при цьому дивовижна ніжність образу.

   Дивно, але інформації про компанію, а особливо про парфумерну лінію досить мало і взагалі відсутня. Абстракті описи не беру до уваги. Чомусь пишуть, що перший аромат з назвою L'or de Torrent вийшов у світ у 2002. На сьогодні є всього 6 ароматів. А як же бути з композицією Madame Torrente, згадки про яку датуються 1976 роком?

   Ось такий рідкісний екземпляр у мене з'явився завдяки Тані Пашко. Дякую, Тетянко!

   Так як крім дати створення не відомо нічого, все інше буде моя фантазія.

   Ні, ще відомо, що Madame Torrente це шипрово-квіткова композиція. Хоча, познайомившись з ароматом, не важко і самому здогадатися, так як ще й якісного виконання у стилі 1970 років.

Роз Торрант-Мет

   Звісно, що присвячені парфуми Мадам Торрант. Випускалися у концентрації edt.

   Композиція розпочинається традиційно: кислим соковитим бергамотом. Виразна пильна пряність та камфорність перцю та, здається, характерна кислинка коріандру. Старт бадьорий, радісний, налаштовує на позитив. Коли звикаю до Madame Torrente, відчуття "ретро" зникає і композиція складає враження якісної сучасної ніші.

   У яскравому квітковому звучанні вдається роздивитися льодяниковий іланг-іланг, а згодом розквітає дивовижна фруктово-помадна троянда.

   Не буду стверджувати, але одного разу я помітила мильно-воскові альдегіди, які старанно підсилювали красу букету, та після більш тісного знайомства це була всього делікатна мильність.

   Маслянистий нюанс залишився загадковим і нерозпізнаним.

   І найголовніша частина Madame Torrente - колюча шипровість, яка поступово стає вологою, з великою кількістю мшисто-деревних нюансів, кислувато-пряних відтінків, солодкуватою трав'янистістю та абстрактними візерунками шершавої кори.

   Закінчується ця шипрово-квіткова історія приємним післясмаком солодкуватої деревини.

   Якщо ви володієте більш детальною інформацією про Madame Torrente, буду рада за доповнення та виправлення.

 

Chornobryvtsi Arboretum

 

Chornobryvtsi Arboretum


   19.07.2019
    Мені завжди здавалося, що ці яскраві невибагливі квіти чорнобривці червоно-помаранчевого, жовто-гарячого кольору, які все літо і осінь прикрашають квітники, парки, сади та городи, мають виключно українське походження, так як є одним із народних символів, про який згадують у казках, художніх творах, віршах та піснях.

   "Яка ж молодець автор парфумів з назвою "Chornobryvtsi", що обрала образ цієї квітки для створення саме сучасного українського аромату" - подумала я, коли з'явилася перша згадка в мережі про композицію. Здавалося, вдалішої та влучнішої назви і не придумаєш.

   Та виявляється, батьківщиною рослини вважають Центральну Америку, Мексику, а головні постачальники сировини чорнобривців у світі - Китай, Індія, Таїланд, деякі країни Центральної Америки та Африки. А ще чорнобривці, наприклад, у Китаї вважають символом довголіття, у Великобританії називають "Золотом Мері", в Німеччині вони отримали назву "студентські квіти".

   Та все ж у нас їх, напевно, цінують та люблять по-особливому. Чорнобривці в Україні є символами матері і батьківщини. А ще їх застосовують в народній медицині, косметології та кулінарії.

   А як же вони пахнуть!!! Чорнобривці мають характерний сильний гіркуватий аромат, що поєднує запахи полину та трави, квіткові та фруктові відтінки. Ця особлива "шипрова гірчинка" вже нагадує вишукані парфуми. Ще квіти пахнуть і літом, і осіннім парком, і сонцем, і теплом, і прілою землею. Запах мають і квіти, і листя.

   Звичайно, парфумери не могли обійти стороною такий цікавий, яскравий аромат і з задоволенням використовують в композиціях. Ефірну олію для парфумерії виготовляють з 20 років XX століття. Для цього найкраще підходять сорти "Tagetes minuta L" та "Tagetes grandulifara Schrank".

   Щоразу я з захопленням розповідала, коли виділяла цю квітку у парфумах, а її просто неможливо не помітити: Boucheron BoucheronMolinard de Molinard Molinard, Mogadess MariaLux, Bal d'Afrique Byredo.

   Але повернуся до Chornobryvtsi Arboretum.

   Автор композиції київський парфумер Олена Бєлова. Про Arboretum я писала минулого разу, але після сьогоднішнього знайомства виникає бажання більш детально розповісти про цей бренд сучасної української високої парфумерії. Якщо чесно, то я навіть не здогадувалася на скільки мені сподобається аромат! Я і здивована, і приємно вражена, і пишаюся, що у колі українських парфумерів є така талановита жінка. Завжди з повагою відносилася до всіх представників української гільдії парфумерів та у такому захваті вперше.

   Виникло нестримне бажання порівняти зі всіма згадуваними композиціями "Чорнобривці" Олени і завтра на зустрічі ми це обов'язково зробимо.

   Українські Chornobryvtsi розпочинаються медово-пряно-резиновим запахом, з гіркувато-терпкими відтінками. В цьому звучанні легко впізнаються червоно-помаранчеві квіти. Далі ще більш гірко-трав'янисто, волого-прохолодно - всі ознаки суворого гальбануму. Трохи лікарсько-камфорних нюансів та поступово різкість вгамовується і пом'якшується.

   Солодкувата землистість корінців ірису змінюється пудровістю та кремовістю квітів з зеленкуватою гірчинкою. Помічаю фруктовість на кислуватому тлі оксамитового листя фіалки і з'являється помадність. Саме з цього місця я починаю дивуватися і цей стан продовжується до стихання аромату.

   Повільно Chornobryvtsi набувають кремово-вершкової тягучості. На мить запахло чимось гнилим (та ми ж таке любимо!), але швидко на зміну з'явилася солодка ванільність, але така невагома і абсолютно не кондитерська. І як добре, що це не про гурманіку! І знову ніжна помадність, а потім дивовижна квіткова кремовість з чергуванням гіркуватої борошнистості.

   Це самобутня композиція, яка зацікавлює та закохує в себе, та в ній я вловлюю (і це мене також радує) згадку про Amyitis Mona di Orio - напевно із-за дуету філки та ірису, та гіркий гальбанум навіває думки про 19 Chanel.

   Друзі, якщо вам потрібно на подарунок придбати якийсь презент саме українського виробника, який не соромно представити в будь якому товаристві, Chornobryvtsi Arboretum прекрасний варіант. І для розширення парфумерного свідогляду потрібно знайомитися з ароматом! І для того, щоб якісні парфуми мати у колекції!!!

 

Smereka Arboretum

 

Smereka Arboretum



   16.07.2019
   
   Чомусь сьогодні на пробіжці мені захотілося завернути у куточок нашого парку, де акуратно висаджені ялівці та туї. Час від часу я люблю туди навідуватися , щоб чітко пригадати ці дивовижні запахи. По дорозі додому все порівнювала і намагалася знайти чим більше відмінностей.

   Ялівець з самого початку пахне виразно і яскраво - димно-терпко-смолисто-бальзамно, а для розкриття запаху туї потрібний "розбіг", але подальше звучання довше - смолисто-солодкувато-деревне.

   Отримуючи задоволення від цих деревних запахів з самого ранку я навіть не здогадувалася, що потім дістану аромат, який буде логічним продовженням - це парфуми Smereka Arboretum від першої жінки в сучасній українській парфумерії Анни Шевчук.

   Анна Шевчук -  парфумер із Дніпра, про яку я багато читала. Завдяки приятельці по захопленню Оленці, до речі теж із Дніпра, у мене з'явився зразок бальзамно-смолисто-деревної "Смереки", чому я безмежно рада. Взагалі, про Анну Шевчук у парфумерному оточенні йдуть розмови з 2008 року та останнім часом вони стали більш активними завдяки популярності її бренду Karen Doue. Композицію "Смерека" Анна створила для іншого українського бренду високої парфумерії Arboretum (назва означає - дендрарій чи парк з колекцією різних порід дерев), засновником якого є відомий парфуміст, колекціонер, концептуалість Влад Зварич.

   З назвою "Смерека" відразу пригадую Карпати та Високий перевал, який зовсім недавно перетинала. Саме такий вид ялини є "корінним жителем" цих гір. Хоча у нас на Поліссі також ростуть ялини та вони дещо відрізняються від карпатських смерек. Правда, про нюанси запаху не додам нічого інформативного. При наступній нагоді обов'язково зверну увагу.

   А Smereka Arboretum розпочинається смолисто-гірко-терпко. І вмить мені пригадався час, коли ми збирали молоді шишечки сосни, засипали цукром і сироп використовували від кашлю. А ще заливали горілкою і отримували іншу цілющу настоянку.

   Ще при знайомстві з ароматом здається, що в пальцях розтерла голочки сосни і відчуваю липкість живиці. Повільно запах димної деревини з камфорними нюансами заповнює кімнату. Якщо закрити очі, можна уявити себе у лісі, і відпустити фантазію на малювання сюжетів.

   Запах ялівцю саме такий, як я рознюхувала зранку, - солодкувато-пряно-бальзамно-димно-деревний. З часом мені пахне вже сирою деревиною, а ще трохи і, як не дивно, джином.

   Цікавий мінливий старт поступо затихає, ніби все далі віддаляється від лісової чащі смерек, поступаючись місцем солодкуватому мускусу та залишаючи приємний деревний післясмак знайомства. Не можу сказати, що прослідковую заявлені компоненти, та звучання "Смереки" реалістичне та переконливе, пробуджує приємні згадки про подорож у Буковель та примушує мріяти про нові зустрічі з Карпатами.

 

Porichka Extreme BZ PARFUMS

 

Porichka Extreme BZ PARFUMS


   
    15.07.2019

   Потрапляючи у мамин сад, поринаю у світ ароматів та запахів з головою. Насолоджуюся можливість не спішити, нюхати, перенюхувати, зривати, терти листя та пелюстки, прослідковувати зміни протягом дня. Кожного разу відкриваю щось нове або по-новому.

   Так цього разу найбільш мене вразила краса червоних порічок. Напевно, я вдало приїхала у гості, коли ягоди ввібрали у себе достатньо сонячного тепла, досягнули тієї досконалої зрілості, вершини краси.

   Не можливо відірвати погляд від криваво-червоних ягід на тлі зеленого листя. Вони виблискують навіть у затінку, сяють діамантами, мерехтять і, ніби, усміхаються, викликають нестримне бажання придбати саме такі сережки, і намисто, і браслет. І це, якщо врахувати, що я абсолютно спокійно відношуся до прикрас.

   Звичайно, під враженням я не могла не дістати PORICHKA EXTREME BZ PARFUMS і неквапливо порівняти із PORICHKA, про яку так багато написано і сказано.

   PORICHKA EXTREME розпочинається тихою кислинкою і ще тихішою гірчинкою. Так делікатно-делікатно і витончено тендітно. Солодко-ягідна кремовість лагідна і ніжна. Поступово аромат стає щільнішим та карамельнішим. Напевно, став взагалі б приторним та вчасно з'являється освіжаюча кислинка.

   Пухкий мускус додав специфічного звучання. Якийсь час мені не вдавалося охарактеризувати його ледь вловиму присутність та з часом занадто відволікав увагу від більш приємних акцентів.

   Невагома ваніль перетворює PORICHKA EXTREME у апетитний повітряний десерт. Запах солодко-липкої деревини не перетворюється у гурманське звучання, як у композиції без слова EXTREME у назві, а чергується з квітково-фруктовими відтінками, чим є більш привабливим.

   Та й взагалі, PORICHKA EXTREME більш мінлива та грайлива, як і має бути зріла версія композиції.

   Та у PORICHKA старт мені більше до вподоби: свіжість та тонізуюча кислинка переливаються гіркувато-солодкуватими, дещо ментольними відтінками.

   Кремова карамельність, що чергується з пухкою ванільністю, поступово змінюється запахом солодкуватої деревини, а ще трохи - і це вже гурманська композиція.

 

Essence Rare Houbigant 1973

 

Essence Rare Houbigant 1973



      11.07.2019
   Про Essence Rare Houbigant 2018 року я з величезним захопленням розповідала весною. Аромат такий прекрасний, що не виникало бажання розшукувати вінтажний варіант. Та, здається, він мене знайшов сам. Правда, не перша редакція оригінального Essence Rare, а edt випуску 1973 року. Той, про який розповідають "що це була "енергетична" квітково-альдегідно-шипрова бомба". І дійсно, він такий!

    Розпочинає композицію кислий та димний бергамот, який ще довго помітно, хоча розпочинають паралельно розкриватися густі, смолисто-солодко-терпкі відтінки на колючому мшисто-деревному, пильному тлі.

   Відразу пригадала осінній парк з землисто-прілим запахом пачулі.

   Через цю мшистість наполегливо пробивається солодка ваніль.

   Лише через якийсь час, коли емоції від сприйняття вгамувалися, помітила мильні альдегіди, їх скрипучу "чистоту" і на згадку прийшов інший аромат - White Linen Estée Lauder.

   Невдовзі виказала свою присутність шкіряно-медова анімалістичність цибетину. І така хороша доза!!!

   Спочатку Essence Rare лякає своєю строгістю, насиченістю, колюченістю та вже після другого підходу ми вже подружилися. Не скажу, що почала мріяти про осінь, але подумала про варіанти, які прикрасять похмуру дощову погоду.

   З боку Essence Rare пахне щільною пудрою та створює образ серйозної леді.

   З самого початку я хотіла лише познайомитися з ароматом, але навіть не помітила коли саме виникло бажання вигуляти у світ. І це було дуже симпатично. Концентрація тв намазом справляла враження насичених парфумів.

   Єдиний момент мене засмучував: все не вдавалося "роздивитися" квіткове серце. Та моя допитливість була нагороджена появою помадної троянди.

   Для такого аромату з колючим та сильним характером кращого дизайну пляшки вигадати, напевно, не можливо було. Той кришталевий флакон, що нагадував чи то кору дерева чи крижану скелю (Pochet et du Courval), просто ідеально відповідав задумці.

   Для порівняння розповідь про Essence Rare Houbigant  2018 року.

Red Shoes Jacques Fath

 

Red Shoes Jacques Fath


   
   28.08.2019

   Продовжити фруктову тему Courreges 2020 Courreges мені захотілося чимось аналогічним сучасним. І часто буває, що як не має чого одягнути, так і не виявляється в колекції потрібних парфумів. Але вчасно в поле зору потрапили Red Shoes Jacques Fath.

   Чомусь впевнена, що аромат, який не вразив мене минулого разу, сьогодні розкриється краще.

   Кислий, соковитий, з гірчинкою шкірки грейпфрут розпочинає Red Shoes, як і минулого разу, та тонізує, бадьорить і надихає.

   Пряна пильність перцю без "характерної" гостроти та камфорності.

   Солодкувату липкість ягід розбавляє фруктова небанальна компотність.

   Аромат троянди помадно-ягідно-кремовий, сонячний і радісний, але для любителів королеви квітів, напевно, її сили голосу буде замало.

   Я була готова вже змінити своє враження про парфуми, як цю радісну квітково-кремово-фруктову насолоду, різноманітне кисло-солодке чергування змінили пильний запах деревини та побілки.

   10.07.2019
   
    Черговий раз переконуюсь, що нічого не відбувається просто так. І всі випадковості абсолютно не випадкові. І чим більше заглиблюєшся у аналіз ситуацій, тим більше помічаєш переплетених ниток долі. Я дістала Paris - Riviera Chanel після повернення з подорожі по Лазуровому узбережжі, пам'ятаєте? І так само саме сьогодні дістала Red Shoes Jacques Fath, хоча флакончик у мене так давно вже був, що я забула про його існування і ледь віднайшла.

   Найперше, що я пригадала, тримаючи Red Shoes Jacques Fath, - це дивовижні червоні босоніжки у Падуї: елегантні, саме того соковитого червоного відтінку з синьо-фіолетовим холодним підтоном, який я люблю. Неймовірно шикарно вони виглядали на нозі та максимальна висота підбору 12 см для мене, на жаль, вже не є актуальною. Та приємний післясмак після примірки цієї пари взуття до цього часу відчуваю...

   Далі я почала пригадувати, що про Red Shoes було дуже багато розмов, так як аромат увійшов у фінал Art & Olfaction Award і цим самим привернув увагу до відродження ароматів легендарного колись бренду Jacques Fath. Звичайно, і я очікувала чогось особливого та прекрасного, а тим більше, що автор композиції - парфумер Cecile Zarokian, аромати якої мені подобаються.

   Потім я напружилася, коли прочитала коментарі про надзвичайну солодкість та компотність. Але скільки людей, стільки і думок. Обов'язково і виключно особисте потрібно знайомство!

   Поки я приміряла ольфакторний наряд Red Shoes, стільки всього дізналася: від казки Ганса Крістіана Андерсена "Червоні черевички" та музичного фільму про світ мистецтва та кохання, який вважається одним із найбільш значимих в історії британського кіно, до елегантних суконь видатного дизайнера.

   "Червоні туфлі" - назва музичного фільму 1948 року, сюжет якого заснований на казці датського письменника і розповідає про світ балету та життя у цьому світі. 17 хвилин на екрані показують балет з однойменною назвою - такий собі фільм у фільмі. Головні ролі виконують відомі класичні танцівники - Мойра Ширер, Леонід Мясін, Роберт Хелпман та Людмила Черіна. Фільм після реставрації, тому дивитися цікаво і приємно. Не балетні костюми головної героїні розроблені дизайнером Жаком Фетом. Наприклад, увагу приветає шовковиста сукня переливчастого синього кольору з зеленим відтінком на фіолетовій підкладці, що перекликається з кольором моря.

   У 1950 році Jacques Fath розробив червону шовково-атласну сукню з назвою "Червоні туфлі", яку демонструвала французька супер модель Беттіна Граціані - улюблена модель кутюр'є.

   Парфуми Red Shoes для дому Jacques Fath, які Cecile Zarokian створила на честь прекрасної Беттіни у вишуканій червоній сукні, розпочинаються звучанням розтертих кислих ягід. Аромат швидко доповнюється гірчинкою соковитого грейпфруту. І цей запах цитрусу періодично зникає та знову з'являється, радує своєю грайливою усміхненістю та веселою кокетливістю. Саме звучання грейпфруту нагадало мені Rouge Rubeus Milano (теж червоного кольору!).

   Прохолодно, свіжо, бадьоро. Невиразна терпкість оксамитового листя смородини і ледь вловимий солодко-кислий запах ягід.

   Коли я ближче познайомилася з Red Shoes, почала розрізняти і пряно-цитрусово-перцеві відтінки імбиру і навіть його липкість, ніби щойно розрізали свіжий корінь.

   Напевно, аромат звучав би виразніше і яскравіше та мускусно-кашемірові нюанси перетягнули увагу на себе, додавши пильності та деревної терпкості. 

   Очікуючи солодкого звучання, приготувалася до порції цукрового сиропу та натомість почула лише помадну карамельність, яка здалеку нагадувала про присутність троянди. Троянда ж мала відповідати за створення асоціації червоного кольору, але так як була не виразна, то й потрібного образу я не вловила. Шкода дуже...Так, ще солодко-прілий запах пачулі, але без землистості та смолистості, ніби приглушений.

   Мені неймовірно сподобалася естетика сьогоднішнього дня: і згадка про червоні босоніжки у улюбленій сонячній Італії, і філософська казка Андерсена, і фільм з його глибоким змістом та символізмом, і сцени на вулицях Монако, на які я дивилася не дихаючи, і атмосфера у танцювальному класі та актуальна і сьогодні форма танцівників, і розглядання суконь Jacques Fath, а ось аромат Red Shoes на тлі всіх цих вражень здався надто простим і абсолютно не хвилюючим.

Narcisse Ambre Golden Peacock

 

Narcisse Ambre Golden Peacock


    9.07.2019

   Який раритетний у мене сьогодні зразок!!! Так не терпілося швидше розповісти! З самого ранку я вирішила, що присвячу цілий день цій ароматній історії та чомусь постійно знаходилися відволікаючі моменти. І ось, здається, вже нічого не заважає.

   Ще три місяці тому Таня П. надіслала мені краплину золотистої рідини з невідомою назвою та ще більше ніколи не чуваною назвою бренду. "Потрібно багато часу для знаходження інформації" - вирішила я і відклала пробірку, як найменше, до відпустки. Як шкода, що я була не уважною і не помітила, що Таня вказала мені ще й посилання, де детально описується історія цієї компанії. А якби я була не такою, як мої учні, то не витратила б пів дня для розслідування. Коли ж я у всьому, ну, майже, у всьому розібралася, і страшенно пишалася, що володію ексклюзивним матеріалом, зрозуміла, що у нас з Танею є спільна тема для спілкування.

    Та у Тані є ще ось такий цікавий флакон із назвою Narcisse Ambre Golden Peacock.

   На рубежі століть у Америці косметично-парфумерна промисловість в основному розвивалася у великих містах: Нью-Йорку, Бостоні, Чикаго, Детройті. Та одночасно невеликі бренди з'являлися і в західних та південних штатах. Наприклад, у маленькому місті Париж, штат Теннессі, було створено компанію Paris Toilet.

   Парис або Париж (Paris) - місто на північному сході штату Техас, 160 км від Далласу. Місто отримало назву на честь Парижу - столиці Франції. Навіть у американському Парижі є своя Ейфелева вежа - точна копія за оригінальним кресленням Г.Ейфеля в масштабі 1:20 (але з дерева).

   Чотири рудоволосі сестри Мейбл, Мод, Нелл та Енні Мітчум виготовляли вдома косметичні препарати, а найбільшою популярністю користувався їх крем для відбілювання шкіри, хоча ідея виготовлення такого крему належала не їм. Поступово одна за одною дівчата вийшли заміж і їх чоловіки органічно влилися в сімейний бізнес.

   Вважається, що Paris Toilet офіційно було засновано у березні 1913 року. З 1913 по 1919 відсутня інформація про активну діяльність компанії у випуску косметичних засобів. А ось після Першої світової війни у 1919 році капітал родини значно збільшився, а з 1920 на упаковках почали зображати золотого павича.

   У асортименті Paris Toilet спочатку були порошки для обличчя, рум'яна, тальк, відбілюючий крем, згодом з'явилися губна помада, олівці для брів, пудри, мило, шампунь. В цей період випускали і парфуми, та це було не довго, оскільки компанія зрозуміла, що не зможе конкурувати з основними французькими та американськими парфумерами.

   У січні 1928 року Paris Toilet змінили назву на Golden Peacock Inc.

   Витрачали значні кошти на рекламу навіть у часи Великої депресії.

   Цікава і складна була історія з відбілюючим кремом та я не буду детально розповідати про це. Якщо комусь потрібна така інформація, то за посиланням http://collectingvintagecompacts.blogspot.com/2016/10/the-story-of-golden-peacock-american.html ви прочитаєте в деталях.

   Під час Другої світової війни компанія випускала крем для рук для жінок-військовослужбовців та розпочала маркетинг для темношкірого населення.

   Після війни обов'язки керівника Золотого Павича взяв на себе син Нелл та Вільяма Е.Уоррена - Мітчум Уорен і на початку 1950 р. компанію перейменували його ім'ям The Mitchum, а через кілька років після раптової смерті М.Уоррена (1967) бренд придбав Revlon.

   Ми з Танею не знайшли конкретної інформації про парфуми Narcisse Ambre Golden Peacock, тому вся подальша інформація - мої фантазії.

   У назві Бурштиновий Нарцис Золотого Павича всі слова є популярними для 1920-1930 років. Зображення павича можна часто зустріти на рекламах, упаковках, флаконах, пудрах. На той час було кілька парфумерних композицій з використанням квітки нарцису різних компаній, а про моду на амброві аромати зовсім недавно я описувала детально.

   Охарактеризую Narcisse Ambre Golden Peacock як квіткову композицію - світлу, прохолодну, пронизуючу та чуттєву. Не зважаючи на поважний вік, хорошої збереженості та трохи капризну, але вибачимо їй цей недолік.

   Розпочинається терпким та димним бергамотом, на зміну якого швидко з'являється дивовижний квітковий запах живого нарцису, жасмину та флердоранжу. Медова солодкість, соковита зелень та індольність. Анімалістичний мускус, який з часом пахне милом та чистотою. Розвивається композиція дуже швидко і далі дарує тихе солоно-карамельне амброве звучання.

   Narcisse Ambre Golden Peacock нагадав мені трохи Чорний Нарцис від Карон.

   Неймовірна рада такому знайомству! Дякую, Тетянко, за таку можливість!