субота, 9 січня 2021 р.

Laguna Salvador Dali

 

Laguna Salvador Dali



   Колір нашої першої парфумерної зустрічі у 2021 році - бірюза. Колір, який має неймовірну енергетику, який активізує творчі пориви, впевненість у собі та незалежність, колір, який пов'язують з емоціями та почуттями. Так вийшло випадково без попередньої домовленості. Подарована лялька у блакитно-зеленому вбранні задала настрій, а знамениті "губи" Salvador Dali кольору морської хвилі з мрійливою назвою "Лагуна" підсилили, доповнили та затвердили це враження. І тепер, коли я беру флакончик у руки, пригадую нашу компанію та ту новорічно-парфумерну атмосферу.

   Після смерті Сальвадора Далі у 1989 році Гриворі не перестає співпрацювати з іспанським фондом Gala-Salvador Dali Fundation. Натхнення для створення наступних ароматів лінії Salvador Dali Жан-П'єр черпав у картинах митця. "Laguna" - це данина подорожам, які любили Далі та Гала, це згадка про море та сонце, про колоритне узбережжя Іспанії. Автором морської історії був Макс Бакстон. Кажуть, що у рік випуску, 1991, аромат був дуже популярним.

   Флакон у Laguna - все ті ж "губи", але матове скло бірюзового кольору. Дизайн коробки - все та ж відома картина "Явлення обличчя Афродіти Книдської в пейзажі", але  з використанням фільтру "морська хвиля". Сучасні зразки edt відрізняються сірим тлом коробки, на якому зображено фрагмент картини.

   У 2011 році вийшов фланкер "Laguna Maravilla". Кажуть, значно програвав оригіналу.

Зразки Laguna Salvador Dali для пошуку методичному колекціонеру

   Аромат з назвою Laguna та кольором моря неодмінно має пахнути свіжим солоним повітрям, апетитними фруктами, огортати сонячним теплом та спрямовувати погляд у небесну далечінь.

   Не зважаючи на розвиток композиції, нюанси та акценти, загальне враження від "Лагуни" у мене  саме таке. Аромат легкий, спокійний та мрійливий. Це марення про літо та подорожі, неодмінно про Мальдіви чи Сейшели.

   Солоний присмак та запах мокрої пряної деревини та шерсті. Кислинка лимону та приємна гірчинка шкірки. Різка та гірко-оливкова зелень, а ще нав'язливі ароматичні ознаки засобу для гоління, які поступово зникають і згодом все дивуюся, що таке почулося.

   Солодкувато-кисла фруктовість ананасу не дуже виразна, але наполегливо нагадала Aventus Creed. Далі м'яке звучання переходить у сухе борошнисто-амброве, потім у кремове, згодом - це вже ніжне чергування персика та сливи, що загалом створює симпатичну помадність. Вершкова солодкість. Напевно, мається на увазі запах кокосу, який вказаний у складі. До реальної пахноти горіху він не дотягує та це не псує ситуацію, як на мене, бо не люблю у парфумах його нав'язливу присутність.

 



    Ось, здається і все. Загалом, морські аромати не у моєму смаку, але бірюзові "губи" конче потрібні. Із-за кольору, щоб надихатися, як прикраси для ялинки - для естетики парфумерного маніяка, для компанії для ляльки у вбранні такого ж кольору.



   


Немає коментарів:

Дописати коментар