понеділок, 11 січня 2021 р.

Dalissime Salvador Dali

 

Dalissime Salvador Dali



   Ви пам'ятаєте час, коли всі відправляли святкові поштівки? Якесь особливе хвилювання було не лише при отриманні вітання, а й при виборі на пошті листівки для рідних та друзів. З того моменту вже розпочиналося передчуття свята. У мене є мрія відправити собі листівку з Парижу чи Барселони, а ще краще з Лісабону, і отримати її коли вже враження від поїздки будуть не такими яскравими.

   У минулому році відкрила для себе різдвяні листівки Сальвадора Далі. От якби їх випускали у наш час! Я неодмінно придбала би їх усі 19. У 1958-1976 роках такі вітання отримували лікарі та фармацевти Іспанії. Є що тепер їх дітям та внукам розглядати...

   Подібні відчуття у мене виникають, коли передивляюся видання про художнє мистецтво, кіно чи моду. З яким би задоволенням взяла би у руки зараз старі випуски, наприклад, Voque - саме ті, де на обкладинках ілюстрації Сальвадора Далі.

   Для видання Конде Наста Voque Далі створив шість сюрреалістичних обкладинок. Одна із них - для різдвяного випуску, який був популярним не лише у 1946 році, а й до сьогоднішніх днів.

Журнал Voque. Фото з мережі

   У згаданому святковому випуску була опублікована картина "Різдво", яку художник саме намалював. До цього часу обкладинку журналу вважають однією з найкращих у історії глянцевих видань. Згодом її надрукують серед тих 19 листівок, що відправлятимуть лікарям з побажаннями всього найкращого на Різдво, а у 1994 році саме вона буде прикрашати коробку та приветрати увагу  до нового аромату Cofinluxe - Dalissime від Salvador Dali.

   Форма флакону - це одна із тих симетричних архітектурних елементів з рисами жіночого обличчя, які на картині припорошені снігом та доповнені ялинками - символами Різдва.

Фото Dalissime Salvador Dali на тлі картини "Різдво" з мережі 

   Парфумер Dalissime - Марк Бакстон, як і попередньої "Лагуни". "Даліссімо" перегукується з італійським "беліссімо", що означає "прекрасний". Отже, має бути, напевно, саме таким...

   Я чую запах крему, фруктів та ягід - абсолютно точно такого ж кремово-персикового кольору, як упаковка та колір рідини. Такий домашній та комфортний, розслабляючий аромат. Аромат, який буває біля туалетного столику жінки.

   Dalissime - це запах помади. Маминої помади із далеких часів, коли розглядати цей косметичний засіб було такою ж радісною подією, як і купувати листівки. А крем, який мені асоціюється з ароматом Salvador Dali, неодмінно має бути чомусь із металевого тюбика.

   У фруктово-ягідній палітрі розпізнаю ознаки персику, ананасу та екзотичну апетитну солодкість лічі, а у букеті виділяю ніжно-кремовий запах рожевих піонів.

  Таке косметичне, кремово-помадне звучання Dalissime мені дуже симпатичне та ось з різдвяною темою не асоціюється зовсім, але це не важливо. Цікавим був досвід збирати "пазли" аромат-картина-листівка-ілюстрація-історія. Подумалось, що мета Гриворі до цього часу досягається: парфуми привертають увагу до творчості художника, надихають вивчати чи розглядати, щось читати чи дивитися.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар