вівторок, 5 січня 2021 р.

Chenonceau 12 Parfumeurs Francais

 

Chenonceau 12 Parfumeurs Francais



   Дивовижний замок Шенонсо, якому присвячена ароматна композиція 12 Parfumeurs Francais, має свого власника і сьогодні та ім'я зберігається у таємниці. Якщо налаштуватися на романтичний лад, то можна по-хорошому позаздрити і трішки помріяти, як би було добре оселитися у тих могутніх та прекрасних стінах. Якщо ж з практичної сторони підійти до питання, то швидше потрібно співчувати - скільки клопоту та роботи вимагає догляд за одним із найбільш відвідуваних туристичних об'єктів.

   Та у наш час пандемії навіть мрія побути туристом видається нереальною. Від розпачу та хандри рятують лише аромати! Тому сьогодні разом з Chenonceau 12 Parfumeurs Francais можна все: і відвідати Дамський замок, і навіть оселитися у ньому.

   Соковита цитрусова свіжість, яку добре чути із флакону, на шкірі чути трохи менше за пряно-солодкувато-гіркими, терпкими ознаками. Стримана іскристість цедри лимону та приємна гірчинка змінюються яскравим запахом смолистої деревини з димністю та бальзамністю.

   Інтригує звучання виключно "чоловічого акорду", що має рішучу та наполегливу характерну пряно-деревну особливість та поступово це враження розпорошується і помітно лише землистість прілих пачулі та ледь вловиму помадність.

   Ще трохи і Chenonceau - це вже королівська витонченість. Пильно-пудровий, солоно-кислуватий. Деревні нюанси змінюються амбровими, чоловіча впевненість - жіночою елегантністю, а згодом і помадно-кремовою ніжністю та тендітністю.

   У Chenonceau, як і у інших ароматів 12 Parfumeurs Francais, є така особливість - звучать прозоро, без важкості та щільності, але при цьому навіть делікатний намаз створює ауру навколо власника парфуму, наповнює приміщення особливим запашним духом, який привертає увагу. 

 
   8.17.2019
   Звичайно, читати про замки, це не роздивлятися їх з близька. Це не вдивлятися в столітні стіни, не вдихати пильний запах каміння, не фотографувати герби, не прогулюватися по алеях саду. Лише побувавши у реальному історичному місці, легко запам'ятовуєш дати, імена і факти.

   Та чи знаєте ви таких мандрівників, які не роблять перерви між подорожами? Ні? А я знаю! Я вже розповідала про мого однокласника Сергія, у якого останні роки життя - це одна суцільна подорож. І найбільше він полюбляє роздивлятися замки у Франції. Та про це я також вже писала.

   Напевно, не важко здогадатися, що сьогодні мова буде про ще один зразок архітектури.

   "Офігенний замок!!!" - саме так охарактеризував Сергій замок Шенонсо. Емоційно та не дуже інформативно, але у підтвердження слів та вражень надіслав чудові світлини, які з задоволенням покажу я і вам.

   А якщо розглядання фото доповнити знайомством парфумів із однойменною назвою, то вийде не така вже і сумна оказія.

   Отже, аромат Chenonceau 12 Parfumeurs Francais і історія про замок на Луарі.

   Народна назва замку Шенонсо - "Дамський замок". Його розпочали будувати 1000 років тому у далекому XII столітті. В історії Chenonceau відведена головна роль саме жінкам. Ним володіли і впливали на вигляд такі особи, як Катерина Бойе, Діана де Пуатьє, Катерина Медічі, Луїза Дюпен. Ох, які ж величні і прекрасні мають бути парфуми, присвячені "Дамському замку?! Та такими вони і є!!!

   Розпочинають ароматний супровід у історію колюча цедра лимону, солодка соковитість та реалістична цитрусова липкість. Пряний старт швидко змінюється кремово-вершковою карамельністю. Тонкий камфорний запах перцю делікатно лоскоче ніс.

   Смолисто-липка деревина кедру на мить нагадала Cedre Serge Lutens, але далі абсолютно ні на що не подібний дивовижний пряно-бальзамний аромат зачаровує і фантазія відправляється на прогулянку по доріжкам газонів, розглядаючи квітники, чагарники та декоративні деревця.

   Розігріта на сонці деревина випромінює пряно-солоні, солодкувато-смолисті, терпкі, кислувато-розсільні, димно-землисті відтінки.

   Не зважаючи на те, що у саду замку росте велика кількість гібіскусів та троянд, на даний момент вони притихли за кронами дерев, сухим запахом кори та шоколадною землистістю. Здається, сонце зайшло за хмари і передчуття грози та якоїсь драми все зростає.

   Я дуже люблю запах кардамону - пряно-гіркуватий, бальзамно-камфорний. Якщо ви розділяєте це захоплення, то Chenonceau і вам сподобається. Не менший інтерес викликає шоколадно-пряно-деревний запах пачулі.

   По-королівськи витончений, елегантний, стриманий Chenonceau 12 Parfumeurs Francais. Абсолютно не романтичний, не гурмансько-апетитний, як попередні вже знайомі мені аромати компанії, а інтригуючий, з ознаками чоловічої рішучості, впевненості, самостійності та незалежності. Саме такі риси і потрібні, щоб керувати і замком, і країною, і чоловіком-королем.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар