четвер, 14 січня 2021 р.

Fleurs de Rocaille Caron

 

Fleurs de Rocaille Caron


   Два дні Fleurs de Rocaille Caron огортали ніжністю бузку, пробуждували мрію про весну та відправляли до крижаної річки в гори, а на третій день вирішили чи то спантеличити, чи то здивувати. Вийшло і те, і друге, а ще - викликали чергове захоплення та захват.

   Останні краплі зразка, що був предметом гордощів, бо з далекого 1967 року, видали солоний присмак та восковість. Холод металу та сяюча крига - ознаки альдегідів - нагадали також і про лебедів.

   Димно-маслянисте звучання, що переходить у помадно ягідне, створює аромат троянди. Густий, насичений, з фруктовою ніжністю та лікерною хмільністю у 3д форматі. Так, на дні флакону виявилася розкішна рожа, з безліччю відтінків. То вишнева, то персикова, то повнотіло-винна, то кремова, повітряно-вершкова.

   Солодкувата пухка ванільність на зеленому листі конвалій. Так буває? Виявляється, що так!

   Та ще іланг-іланг, помадність фіалки, трав'янистість гвоздики та масляниста анімалістичність на тлі деревини сандалу.

   Та коли закінчується одна історія, розпочинається інша. І я відкрила наступний флакон Fleurs de Rocaille Caron теж не менш поважного року - 1969!

   Чи то потрібно зробити аерацію, чи дати час, щоб парфуми до мене звикли, чи мені набратися терпіння та перечекати нестабільне розкриття?

   Я впізнаю Fleurs de Rocaille, але аромат мені нагадує більше Різдвяну Ніч чомусь. Такий же кремово-вершковий запах сандалу, масляниста помадність, оксамитова анімалістичність.

   Густий аромат троянди також помітно, як і кремова вершковість, але не так багатогранно. І поки що не розтікається ні емоціями, ні ніжністю. Лише натяк, що можливо, колись...

   21.04.2020
   У Fleurs de Rocaille Caron є особливість - парфуми спонукають дивитись в даль або крізь щось. Спочатку це блукаючий погляд крізь обрій, крізь холодний туман.

   Прохолода гірського струмка доповнюється гіркотою чи то зелені, чи деревини, чи то тим і іншим, а потім стає солодко-фруктовою ніжністю та душею весни.

   Кислинка юного листя та пряність з камфорністю, що лоскоче ніс. Трав'яниста гірчинка бузку та кремова помадність фіалок. Як не дивно, але я чую вершковість туберози, а потім той екзотичний відтінок іланг-ілангу.

   А там, за квітковими голосами та запашними спалахами, якщо зануритися в глибину, терпко-вологий, шершаво-колючий мох.

    Ніби помах крил метелика відволік від уважного погляду у далину, і знову звертаю увагу на солодкість ванілі та фруктовий аромат троянди. Медовий нектар на сухій борошнистій деревині.

   Витончена ніжність Fleurs de Rocaille Caron нагадує кришталь, гра кольору якого відправляє думки "у себе" і вони розшукують куточки душі, які наповнені спокоєм, а інші потребують безперервного відчуття краси.

 
   24.12.2018
    Кришталеві альдегіди створюють ефект гірського джерела, дзвінкого повітря і високого блакитно-сірого неба. Хочеться ввібрати в себе всю свіжість і чистоту навколишнього світу. І мовчати. Щоб не витрачати емоції ні на кого, щоб зосередитися лише на своєму сприйнятті прекрасного.

   Як і всі парфуми Caron, Fleurs de Rocaille розкривається надто повільно. Неабияке терпіння потрібно мати, щоб не відволіктися. І шкода буде, якщо пропустити появу кремовоїт та вершкової ніжності.

   Делікатну деревну гірчинку огортає квіткова пудровість. Ніжна фруктовість пелюсток троянди повільно стає помадною.

   Вершкова трав'янистість гвоздики здається таємничою, а аромат бузку виразно не чую, але добре відчуваю його присутність, хоч і звучить це дивно.

   То ранкова вологість, то суха борошнистість, а з часом - ледь помітна маслянистість, іншим разом -присмак металу. Ще мить - і здається, що все це примарилося, бо помітна лише ніжність.

   Непомітний перехід від вершкової кремовості до гіркувато-сандалової борошнистості, так само як і перехід від прохолоди до тепла.

   Fleurs de Rocaille - це мінливі миттєві відчуття та переживання. Це, ніби, картина імпресіоністів, намальована на повітрі.

   "Чим ти пахнеш?" - запитав мене чоловік.

   "А що ти чуєш?" - традиційно поставила запитання на запитання я.

   "Парфуми чую. Що за парфуми?" - як завжди не оригінально відповів чоловік і, здавалося, без особливого інтересу, але все ж слухав розповідь про Карон, про мій флакон 1967 року випуску, про якісь дрібнички та щось абсолютно не важливе. Я ж увійшла в азарт і далі продовжувала розповідати про трьох жінок та сліпого полковника у відставці Френказ з фільму "Запах жінки". На хвилинку чоловік зосередився і серйозно підсумував - "Точно! Ці парфуми пахнуть жінкою!"

   P.S. Кілька днів тому я отримала пудру Карон, про яку мріяла вже давно. Вона пахне болгарською трояндою, аромат якої абсолютно не подібний на ті ніжні пелюстки з Fleurs de Rocaille. Швидше, нагадує Pour Une Femme de Caron Caron. Але її шовковисто-оксамитова невагома пудровість така  делікатна, що відразу пригадалися в першу чергу мої улюбені Кам'яні Квіти. 

 
   4.12.2017
    Конечно, если мы каждый день тщательно выбираем аромат дня, прислушиваясь к настроению, обращая внимание на году, гардероб, компанию, то в свой ДР тем более хочется чего-то особенного, что совпало бы с вибрациями души. И я сегодня выбрала винтажные духи Fleurs de Rocaille Caron.

   Утонченные, нежные, трепетные. Я многие композиции бренда люблю и с большим уважением отношусь, но к Fleurs de Rocaille особенное чувство. В них столько нежности! Они одновременно отстранено-прохладные и помадно-манкие, воздушные и глубокие, чистые и чувствительные.

   У меня совсем нет времени на внимательное созерцание аромата, но несколько слов хочется оставить на память.

   Альдегиды с металлическим привкусом и ледяным дыханием. Их прохлада и освежает и освещает цветы, которые медленно распускаются на коже и в воздухе. Бальзамично-лекарственный иланг-иланг, влажная сладко-травянистая сирень и фруктовая роза. Медовая пыльца. Воздушное фруктовое пюре. Персиковая кремовость.

   Ванильно-сливочные сандал. Деликатная мшистость.

   В них хочется молчать. Молчать и улыбаться. Но так как мне нужно отвечать всем на поздравления, я отрываю запястье от носа и иду к гостям, но периодически мысленно возвращаюсь опять к Fleurs de Rocaille Caron.

    25.01.2017
   Горько-цветочно и пронзительно-эмоционально. В отличии от edt в extrait не слышу альдегидов. Огромный букет сирени. Именно ее травянистую горчинку хорошо слышно. Сначала совсем без сладости, а потом с деликатным добавлением леденцовости иланг-иланга, а со временем и нежной карамельности и десертной кремовости.

   Влажно, свежо, хрустально. Я бы выбрала эти духи, если бы знала, когда выходила замуж.

   Не громкая помадная роза постепенно превращается в персиковый мармелад. Тихая пудровость фиалки не плотная, не пыльная, рассыпается мелкими частичками и медленно оседает на лепестках цветов. Свежесть сочной листвы, в которой спрятались ландыши.

   Фон древесно-мускусно-сандаловый и еле заметная мшистость.

   То хрустально-прохладно, то мягко-помадно. Утонченная красота. Один из самых изящных ароматов мне известных. Хрупкость в каждом оттенке, но одновременно изумительная притягательность и сила. Тонкий и чувственный мир заключен во флаконе.

   Не только у серого есть 50 оттенков, но и у белого тоже, как впрочем, и у других цветов. Fleurs de Rocaille Caron - это белый цвет с перламутровыми отливами то серого, то розового, то сиреневого... Его сложно описать, так как только начинаешь это делать, он становится прозрачным.

   8.11.2016
   После вчерашней 19 Chanel мне трудно было выбрать парфюм. Хотелось чего-то еще трогательнее и чтобы еще  эмоциональнее. Неуверенно взяла флакончик Fleurs de Rocaille Caron - и как же я попала в точку!!!

   Ярко-цветочное начало в зарослях горькой зелени. Раньше мне казалось, что парфюм очень тихий, а сегодня удивилась этой громкости. Терпко, прозрачно, сладостно, прохладно.

   Альдегиды звонкие и чистые, хрустально-прозрачные.

   На первый взгляд кажется, что это цветочная легкость и изящность, а там есть еще и горечь древесины и влажная мшистость.

   Помадная сливочная роза и пудровая фиалка. Травянисто-влажная сирень. Лекарственно-бальзамический иоанг-иланг. Цветы так аккуратно и точно нарисованы, что видно малейшие черточки и изгибы лепестков.

   Сладость разливается по коже и становится густым нектаром. Даже не верится, что совершенно маленький шаг от горькой сдержанности до медовой опьяненности. Это, наверно, роза на солнце заблагоухала так сладко-прекрасно, одновременно ярко и нежно фруктово-медовыми оттенками.

   Жасмин сначала заявил о себе легкой индольностью, а потом запутался в волосах и остался там жить до утра.

   Ванильно-сливочное тепло к вечеру постепенно сменилось прохладой.

   Fleurs de Rocaille Caron - это та красота, от которой щемит сердце, замирает дыхание, которая вызывает трепет и лучше всего молчать, потому что любые слова будут не достаточно точными или банальными.

   Я люблю обновлять парфюм в течение дня. Но сегодня не было возможности и даже хорошо, что так получилось. Зато наблюдала за ароматом на протяжении всего дня, за его уверенным звучанием, за развитием, за изменениями.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар