неділя, 27 червня 2021 р.

01 Le Maroc Pour Elle Tauer Perfumes

 

01 Le Maroc Pour Elle Tauer Perfumes


   Я ще не отямилася від дощової свіжості, трояндового повітря та лавандових плантацій, як ця несподівана спека викликала дисонанс і розгубленість. Що ж дістати? Amouage? Ambre Sultan Serge Lutens чи Opium Yves Saint Laurent? Так, це хороша нагода дістати саме ці аромати, але пригадую, що перед поїздкою з'явився у колекції чудовий екземпляр - один із перших випусків 01 Le Maroc Pour Elle Tauer Perfumes у оригінальному флаконі, коробці та ще й з автографом парфумера!!!

   Ось саме ароматна картина Магрибу органічно доповнить спекотні дні не десь у Марокко, хоча здається, що десь там.

  Магриб (Магріб) - "там де захід". Назва, яку дали середньовічні арабські географи та історики країнам, розташованим на захід від Єгипту та Аравійського півострова; збереглася в арабській мові й донині, а завдяки французькій увійшла і в європейські мови. До складу Магрибу входять: Мавританія, Західна Сахара, Марокко, Алжир, Туніс, Лівія. (с) Північно-західна Африка.

   З Le Maroc Pour Elle я не просто знайома, а закохана у аромат, тому тішуся можливості "роздивитися" композицію у інших погодних умовах.

   Карамельно-пряно-смолистий серпанок розсіюється і з'являється гіркота деревини, шовкова свіжість та кислинка лаванди, а приміщення наповнюється ароматом індольного жасмину. Трохи хвої та ментольність.

   Гнилі нюанси та запах плісняви у мить змінюються шоколадною помадністю. Борошнистість сандалу та пильність, фруктова кислинка та тягуча амбровість - все змішалося та під впливом виснажливої спеки вимальовується у складний східний малюнок. Замість марроканської троянди, якою я захоплювалася при першому знайомстві з ароматом, анімалістичність та стійкий запах шерсті тварини.

   Та години через дві після нанесення рідини насиченого червоно-коричневого кольору аромат розчиняється чи то розпорошується і вже тішить м'яким помадно-кремовим звучанням з медовою гірчинкою та коньячно-ромовим посмаком.

   "Які у вас чудові парфуми!!!" - прокоментувала знайома і спробувала вгадати назву, проявляючи парфумерну ерудицію. Та почувши невідоме ім'я Енді Тауера, почала кепкувати зі своєї необізнаності. Та все знати не можливо і не реально. Я, наприклад, лише зараз дізналася, що перші випуски Le Maroc Pour Elle продавалися не у парфумерних крамнцях, а у книжкових.

 
   4.02.2019
   Я майже щодня підносила флакончик до носа, щоб почути п'янкий жасминово-медовий запах. Адже жасмин в Le Maroc Pour Elle Tauer Perfumes особливий та й троянда, пригадую, теж ексклюзивна, рідкісної краси (марокканська!). Мені все шкода було без особливої причини витрачати рідину. Сьогодні теж день як день, але не має сили відставити в сторону.

   Коньячного кольору рідина зафарбовує шкіру, але якщо не одягати білі речі, то цей момент недоліком можна і не вважати.

   На шкірі свіжість лаванди з ледь вловимою гірчинкою доповнено карамельно-солоно-солодкуватим звучанням. Швидше спогади про лаванду. А ще цього разу спогади про Enslaved Roja Dove. Старти цих композицій мають спільні ознаки, здається...

   Деревина сандалу, яка пахне резиною. Дивно, але підібрати слова, щоб охарактеризувати запах резини не змогла.

   Жасмин, якого так мені хотілося! Запах його не такий, як у флакончику і в пам'яті. Спочатку прохолодно-металевий, сріблястий і відчуджений. Але під впливом смолистих чар стає все теплішим і хоча і неохоче, але вже виділяє терпку медовість.

   Вчасно увагу переключила на себе помадна троянда. Та її аромат не зазвучав окремою партією, а долучився до пахучості жасмину. Переплетіння тягучої помадності та індольно-гірко-медових відтінків створюють не лише колоритну ароматну палітру, але й емоційно-чуттєву.

   І знову я пригадала Enslaved Roja Dove. Навмисне не дістаю для порівняння, так як переконана, що це лише фантазії пам'яті.

   Бальзамічність, смолиста димність, масляниста анімалістичність і щоразу ароматні відтінки заражають хвилюванням, п'янять, обіцяють.

   Le Maroc Pour Elle Tauer Perfumes закохує в себе мелодійністю та емоційним звучанням, викликає чудові асоціації та фантазії, надихає мріяти та прагнути.

   P.S. Зустріла на сходах у під'їзді сусідку. "О! Як смачно Ви пахнете! Це якийсь крем? Парфуми? Я таких не знаю." Через кілька поверхів аромат мого шлейфу перебив запах щойно звареного супу. "Ось як буденні речі перекрикують величну красу" - прокоментувала пані.

 
   18.12.2018
   Із флакону пахне чимось хвилюючим і добре знайомим. В мить чомусь пригадалася Іспанія Каталонія і стало так радісно, ніби завтра туди відправлюся. Розтягую задоволення, якийсь час не наношу на шкіру аромат Tauer Perfumes - Le Maroc Pour Elle.

   Пшик... І густа смолистість, пряність спецій і запах паленого цукру заповнили простір. Солодкувато-маслянисто-анімалістичне звучання нагадало Attar Davana і я чомусь зраділа. Інколи в нашій пам'яті залишається якийсь певний образ, але якщо провести паралельне порівняння, то виявляється, що цей образ помилковий і в мить помічаєш нові нюанси.

   Вершкова квітковість чергується з солодкою фруктовістю, доповнюється лавандовою мильністю та жасминовою свіжістю, п'янкістю та індольністю.

   Помадно-шоколадна тягуча карамельність повільно розтікається по шкірі і в цьому ароматному акорді знову присутня ностальгічна згадка про Іспанію. Це все тому, що я не знаю як пахне повітря Марокко... Судячи з творчості видатних парфумерів - божественно. Я так вражена красою аромату, що навіть не з'являється бажання відправитися у цю східну казку.

Фестиваль збору врожаю троянд у Марокко

   Анімалістична медовість, а слідом - дивовижна фруктово-помадна троянда в смолисто-бальзамному тумані. Здається, це найгарніша троянда в парфумерії. Принаймні, за останній час я кращої не зустрічала.

Троянда столиста або марокканська троянда

   Суха, з першінням карамельна амбра і знову велика доза анімалістичності. Хтось назвав Le Maroc Pour Elle жіночим еротичним ароматом. Підтримую цю думку!

   Є у цьому прекрасному ароматі щось манке, що важко пояснити. Ніби обіцянка насолоди і передчуття свята, про яке я вже згадувала.

   При всій насиченості, яскравості та об'ємності дивовижна легкість та повітряність.

   Асоціації з Каталонією чи то з Іспанією мені здавалися дивними аж поки не розібралася в чому справа. Саме таким, як  Le Maroc Pour Elle Tauer Perfumes, я уявляла ароматний образ Іспанії, коли відправлялася у подорож. Та на справді враження були іншими, бо я ж була на каталонській землі, яка має свої особливості. А Іспанія межує з Марокко і, напевно, десь на підсвідомості це дало про себе знати.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар