вівторок, 8 червня 2021 р.

Bacio Estivo AKParfume

 

Bacio Estivo AKParfume



   Колекція із 6 ароматів української нішевої компанії AKParfume, до цього абсолютно мені не відомої, з'явилася зовсім несподівано. Було велике бажання уважно познайомитися, тому тестування доводилося все відкладати на потім. Та "потім", здається, відстрочується на невизначений час, тому намагаюся організуватися.

   Отже, AKParfume - бренд із Миколаєва. АК - це ініціали парфумера Андрія Каратаєва, який вже понад 20 років працює в ароматичній сфері, постійно знаходиться у пошуку нових запашних поєднань, щоб створювати парфумерні композиції.

   У 1993 році пан Андрій закінчив хіміко-технологічний інститут ім. Менделєєва у Москві. Протягом 10 років працював технологом у ізраїльській компанії, яка постачає косметичну сировину на ринки СНД. У 2001 році разом з однодумцями створив ТОВ Роскосметика, яке також займається виготовленням ароматичних олій, пахучих речовин, мийних засобів, харчових ароматизаторів, кондиціонерів для білизни, рідини для миття посуду та скла, автокосметики. Компанія продає сировину для виготовлення косметики та побутової хімії.

   У Роскосметику можна звернутися за допомогою, щоб проаналізувати будь-яку парфумерну композицію, тому що компанія надає послуги GC-MS (газової хроматографії), а також можна замовити ексклюзивний аромат або ж копію свого улюбленого. Додам, що торік представник компанії звертався до мене з проханням придбати по кілька мл легендарних вінтажних ароматів та вартість йому видалася занадто високою. Сподіваюся, пошуки гарної якості парфумерних зразків їм все ж вдалося розшукати.

   У 2020 році в AKParfume з'явилася колекція ароматів із 3 жіночих та 3 чоловічих, девіз якої "Пізнай себе і стань вільним".

   Забігаючи наперед, скажу, що із всієї лінії мені найбільше сподобався аромат з італійською назвою Bacio Estivo, що означає "Літній поцілунок". Відверто кажучи,  при сліпому затесті я б сплутала композицію українського бренду з якоюсь італійською. Життєрадісний цитрусово-квітково-фруктовий аромат точно передає настрій щасливої літньої пори.

  Позитивний, бадьорий, організовуючий та надихаючий старт у Bacio Estivo завдяки кислуватим цитрусам. Чудова гірчинка шкірки лимону з реалістичною мильністю та маслянистістю. Грайлива льодяниковість. Димність бергамоту. Та найбільш виразним та апетитним мені видається соковитий грейпфрут.

   Поступово проявляється зелене тло. Листя конвалій, помадність фруктово-персикової троянди, ягідна кислинка, а потім вершкова кремовість... Мінливе чарівне та кокетливе серце швидко розкривається. Яскравість, яка з самого початку видавалася занадто голосною, врівноважується. Аромат запомаднюється і затихає. І мені, на жаль, не вистачає бази, щоб можна було ще довго смакувати та пригадувати улюблені фрагменти "Літнього поцілунку".

   Вартість 50 мл - 3 100 грн. Придбати Bacio Estivo можна на офіційному сайті компанії AKParfume, як і вивчити детально всю пропозицію.

Немає коментарів:

Дописати коментар