четвер, 18 червня 2020 р.

Cabochard Gres

Cabochard Gres

  У мене саме той флакон Cabochard Gres з сіро-бежевим оксамитовим бантом, що ще до 1984 року, коли з'явиться скляне оформлення. Важкий стопер із матового скла з літерою G виймати із пляшки особливе задоволення, з яким не порівняти рясне обливання ароматною рідиною із спрею.
   Та рік випуску свого 30 мл флакону я не знаю, так як придбала його без коробки. У 1960 роки Cabochard випускали у рябому чорно-білому дизайні упаковки, який колекціонери прозвали "берізка", а у 1970 роки дизайн коробки змінили: рябий верх та чорний низ. У 1980 роки упаковка повністю стала чорного кольору. Мій зразок із 1960 чи 1970? Можна було б відштовхнутися від характеристик парфумів. Так, колекціонер Катерина Хмелевська вказує, що для перших випусків характерні ірисова пудра та сиром'ятна шкіра, а ось перевипуски відрізняються шкіряно-зелено-трояндовими особливостями. Парфуми, які є у мене, розкриваються щоразу по-іншому, то зелено-полинно, то шипрово-димно, а сьогодні, наприклад, виразно шкіряно. Тому загадка залишається не відгаданою та на якість аромату ці незнання, на щастя, не впливають зовсім.
   Кислувато-пряний запах шкіри, який звучить протягом усього розкриття та постійно змінюється. Маслянистість та помадність, анімалістичність та медовість. Звучить м'яко-плюшево, делікатно огортаючи та заспокоюючи відчуттям стабільності. З часом шкіра пахне апетитно солодкувато ванільно.
   Солодка фруктовість змінюється гіркотою спецій.
   Із букету першими виділились свіжо-фруктовий жасмин та льодяниково-сонячний іланг-іланг. Першими і останніми. Ні помадності троянди, ні кислинки герані мені не вдалося вловити, як це було у інші рази.
   Вишнево-шоколадний запах тютюну чергується із гірким та пильним запахом попелу цигарки. Останній момент вже не викликає асоціацію з задумливою жінкою, яка елегантно тримає довгими гарними пальцями цигарку. Лише бажання відвернутися, щоб зайвий раз не вдихати дим.
   Мильно-воскові альдегіди такі тихі, що можна і не звернути увагу. Терпкість та лікарські ознаки шавлії, на зміну яким з'являються пачулі з шоколадно-прілим запахом листя та кори.
   Запах резини, а потім довге емоційне та чуттєве плавлення солоної карамельності амбри.
   Я дістала сьогодні Cabochard Gres спонтанно. Напевно, не найкращий час для парфумів ця літня парка погода, бо швидке розкриття закінчилося стрімким затиханням. Але коротке життя легендарного аромату все ж було прекрасним. І здається, я вже знаю який логічний ланцюжок з'явиться завтра...


Немає коментарів:

Дописати коментар