понеділок, 29 червня 2020 р.

Chaumet Chaumet

Chaumet Chaumet


   Як то кажуть, не соромно чогось не знати, а соромно не мати бажання пізнавати нове. Про Chaumet Chaumet я дізналася відносно недавно -1-2 роки тому. З цікавістю задивлялася на раритетний круглий флакон, який час від часу зустрічався у колекціях вінтажистів та любителів раритетних ароматів. Та присутність будь-якого зразка у цих людей для мене є показником якості. І я не помилилася.

   Chaumet - це ювелірна компанія, яку заснували ще у 1780 році у Парижі. У цьому році Chaumet святкує 240 літній ювілей - дата, яка вражає та викликає повагу.

   Засновником компанії є дизайнер Марі-Етьєн Ніно, який особисто для Наполеона Бонапарта оформив рукоятку церемоніального меча коштовностями, після чого і став його особистим ювеліром.

   Історія компанії наповнена цікавими подіями та фактами. Прикраси, шпаги та мечі, посуд, табакерки, корони, тіари -  витвори бренду у всі часи були витворами мистецтва. Клієнти Chaumet - імператори, раджі, знатні особи, мільйонери, аристократи, творчі особистості та зірки (Пабло Пікассо та Елізабет Тейлор, наприклад. Також Орнелла Муті та Карла Бруні.) Софі Марсо не лише носить прикраси Chaumet, але й є обличчям компанії.

Світлина з Софі Марсо з ювелірного сайту Lobortas

   Про компанію Chaumet можна детально дізнатися, придбавши видання у 3 книгах англійською мовою з великою кількістю фотографій.

видання Chaumet Paris, 2016 рік

   В художньому фільмі  "Вандомська площа" героїня Катрін Денев саме в коштовностях Chaumet. Завдяки цій ароматній історії подивилася і кінокартину.

   Передивляючись стрічку новин сьогодні, зовсім випадково побачила презентацію коштовностей компанії у Монако. Звичайно, не звернула би увагу на цю подію, якби не зацікавилася будинком.

   Та повернуся до історії та основної теми. У 1987 році із-за фінансових проблем компанія зупинила виробництво, але у 1999 році, як птах фенікс, відродилася із попелу, знову запрацювала у складі найбільшого концерну по виготовленню предметів розкоші - LVHM-group. Крім ювелірних виробів Chaumet запропонував широкий вибір годинників та парфумерію.

   Перша парфумерна композиція серед трьох інших з'явилася у 1999 році. Парфумер Gerard Anthony створив Chaumet Chaumet, а розмістили запашну рідину у круглий флакон, який нагадує і годинник, і перстень, і кулон. Автором флакону ніби є Т'єрі Башмаков (Thierry de Bashmakoff). Чомусь його авторство вказують лише для лімітованого видання extrait de parfum, а на мій погляд флакони однакові, окрім матеріалу. У дизайні пляшки для парфумів використовували срібло. Та й упаковка значно презентабельніша. Таких лімітованих видань випустили лише 3000 штук. У одного із колекціонерів я бачила відразу 3 зразка. Вартість 15 000 грн. Якщо зацікавитесь, звертайтесь, підкажу ім'я власника!

   З назвою Chaumet у Chaumet були туалетна вода, одеколон, парфумований дезодорант, шампунь, гель для душу, крем для тіла та чоловічий варіант композиції. Всю цю продукцію ще можна розшукати на аукціонах та приватних магазинчиках.

  У мене мініатюра туалетної води, а маленький розмін ще більше нагадує все той перстень чи годинник та спокійно можна носити як кулончик.

   Вартість туалетної води значно менша, ніж парфуми, та все ж не бюджетний варіант. Після знайомства з ароматом переконана, що вона того варта.

   Найперше я чую солодкий запах персика з ніжною оксамитовою шкіркою, який викликав приємні спогади і купу варіантів подібних парфумів. Щось на зразок Tresor Lancome чи Enigma Roja Dove. Останню навіть нанесла для порівнянні і при всій моїй повазі та любові до Р.Д., його композиція не витримала конкуренції...

   Тим часом аромат запомадився та дещо розпорошився. Сам перехід до османтусу я зовсім не помітила, лише отримала факт: виразний та показовий для знайомства запах. Поєднання фруктової солодкості абрикосу та духмяності чаю. Апетитно-радісна квітковість на тлі пряної шкіри. До асоціацій додався ще й Journey Woman Amouage.

   На наступній стадії Chaumet набув густої тягучої вершковості та ознак печива, доповнився фруктовими відтінками сливи та пухкою ваніллю. Пригадала Allure Chanel! Напевно, це таки найбільша подібність!

   Але у Chaumet є і свої родзинки - гірчинка деревини, кислинка коріандру,солодка кремова тягучість туберози, густа ванільна смолистість бензоїну, пудровість, медовість, ментольна свіжість...

   Chaumet можна порівнювати з іншими ароматами і спокійно жити, маючи один із них у такому квітково-фруктово-східному напрямку, але придбавши у колекцію флакон у вигляді ювелірної прикраси, власник буде пишатися раритетним поповненням парфумів, які вже не випускається.

Немає коментарів:

Дописати коментар