вівторок, 23 червня 2020 р.

Guerlain Chant d'Aromes Guerlain

Guerlain Chant d'Aromes Guerlain

   Сьогодні Chant d'Aromes Guerlain у концентрації cologne, той що з кінця 1960 початку 1970 років, - це гіркувато-витончена сандалова пудра. Як завжди, я дуже засмучуюся, що не наважилася придбати аромат з флаконом, але неймовірно тішуся, що знайома з композицією, а це все ж найголовніше у ольфакторному досвіді.

   Кисло-цитрусовий радісно-літній старт з соковитою димністю бергамоту, гірчинкою шкірки та льодяниковістю доповнюється восковістю та мильністю альдегідів.

   Зеленкувата терпкість жимолості з кремово-ванільною солодкістю привертає увагу і у мить пригадую зарослі у саду наших друзів, у тих самих, у яких трояндовий рай. Ніжний і яскравий, кислувато-фруктовий, ледь терпкуватий, з тихою гірчинкою, трав'янистою пряністю, цитрусовістю та бальзамністю аромат бентежить не менше краси королеві квітів. І навіть мій чоловік емоційно реагував на ці запашні ознаки. І завдяки Chant d'Aromes Guerlain ароматна палітра, в якій впізнаються і присутність жасмину, і гарденії, і туберози, оживає, наповює кімнату і викликає захоплення.

   Пряність спецій та делікатна масляниста анімалістичність продовжують розповідь. Поступово Пісня Ароматів стає акварельною, майже прозорою, лише час від часу нагадує про себе то деревною гірчинкою, то солодкуватою фруктовістю стиглої сливи. І як не дивно, в такому ніжному звучанні чути виразний землисто-димний, сухий голос ветиверу. І знову ті борошнисті ознаки сандалу, про які я згадувала з самого початку.

 


   4.04.2020
   Кажуть, трояндову алею у нашому місті засадили магноліями і вони вже квітнуть. Нестримно хочеться туди. Той час, коли я виходжу, занадто ранній, щоб милуватися квітами. Неодмінно потрібно вигадати поважну причину, щоб вирушити на споглядання заморської краси, яка вже прижилася у нас.

   Ці думки надихнули мене дістати квітково-ніжний аромат, хоча й не магнолієвий. Guerlain Chant d'Aromes Guerlain у концентрації eau de cologne із флакону montre зі скляним стопером кінця 1960 - початку 1970 років. Світлина власниці флакону колекціонера Людмили.

   Кислувато, гірко-ветиверно та відразу солодко-фруктово, помадно-квітково-альдегідно - романтично, ніжно, невагомо. І як же ж міг хтось сказати про Chant d'Aromes "То був запах легковажності, марнотратства і байдужості - цілком під стать натурі цієї дівиці."(с) Напевно, лише тому, що автор був не великим знавцем ароматів...

   Зелено-деревна терпкість та жасминово-ілангово-ванільна свіжість жимолості.

   Cолона карамельність амбри.

   Мильність, льодяниковість, ментольність, солодка ванільність.

   Пухкий мускус та землистість гіркого ветиверу, але значно терпкіше, ніж з самого початку.

   Прохолодно, кришталево, витончено та поетично прекрасно.

Немає коментарів:

Дописати коментар