понеділок, 14 лютого 2022 р.

Madame Rochas Rochas

 

Madame Rochas Rochas


   Мені кортіло дістати ще одну Madame Rochas Rochas, адже там оберемок нарцисів та гіацинтів. Саме завдяки парфумам я вчора придбала хоча і не цілу галявину квітів та все ж багатенько екземплярів, щоб влаштувати прихід весни раніше, ніж за календарем. Та чомусь подумала, що така методичність - це занудство й відразу почала планувати щось інше. Переставляла в голові пляшки Gold Amouage, Weil De Weil Weil, Caleche Hermès як шахові фігури, вигадуючи якісь комбінації. Та дістала ... Madame Rochas Rochas.

   Ці парфуми, на відміну від вчорашніх, розкриваються неквапливо. У порівнянні нарциси на підвіконні розквітають миттєво. Ще вчора ввечері бутони були старанно загорнуті ніжною зеленню, а на ранок вже жовто-лимонні головки вітають.

   Димний соковитий зелений бергамот та камфорність. Кислинка цитрусів та свіжість неролі.

   Масні та густі альдегіди добре помітні та мають довге виразне звучання.

   Крізь молоді паростки пробивається індольність. Чути запах дощу та мокрої землі.

   Фруктова солодкість троянди.

   Пильна борошнистість ірисів. Радісний іланг-іланг, але не такий цукерний, як часто буває, хоча час від часу грайливо вкраплює свою льодяниковість.

   Зелене листя конвалій та трав'янистість. Та цей зразок більш квітковий і не мшистий.

   Масна гіркувата деревина кедру. Пухкий мускус.

   Та це все звучить на шкірі, а в повітрі - вальс гіацинтів та нарцисів й солодка вершковість. Ароматну палітру добре чути від повороту голови, незначного руху чи подиху вітру.

   Колись вважала Madame Rochas Rochas своїм ароматним Я. Сьогодні погоджуюсь і поділяю цю думку, бо саме так і відчуваю.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар