пʼятниця, 27 травня 2022 р.

Iris Poudre Frederic Malle

 Iris Poudre Frederic Malle




   Ще у кінці квітня подруга надіслала одне чудове відео, а їй - її учениця. Це плантація ірисів у Провансі. На жаль, я видалила відео з телефону, тому поділюся посиланням у групі на ФБ, та світлина все з того ж регіону й від тієї ж дівчинки.


Прованс, квітень 2022 р


    Чи то у ті дні під враженням відео, чи з іншої причини, та я дістала Iris Poudre Frederic Malle. І було це не раз. При зустрічі Катя запитала: "Які парфуми у Вас сьогодні? "Пудровий Ірис"? А звучать, як вінтажні".

   Сьогодні ж я знову дістала іриси Malle, надихнувшись вже фіолетовими квітами у нашому парку.





    Розглядаючи те відео у ФБ, один парфумерний поціновувач прокоментував: "Багато ірисових ароматів перепробував та так, щоб пахло тим дикорослим ірисом з дитинства, так і не зустрів".

  Так, погоджуся з ним. При всій любові до цієї групи ароматів, запах квітів у композиціях видається "грубуватою спробою" передати витончену красу. Але сприйматимемо ольфакторну історію як фантазію й не будемо порівнювати.

  Напевно, Iris Poudre Frederic Malle входить до улюбленої "ірисової" трійки разом з Splendiris Dusita та Jardin de Giverny Arte Profumi. Так закортіло уважно  внюхатися у зап'ястя! Зловила себе на думці, що дуже скучила за парфумами та задоволенням від них. Як це колись було, коли одночасно мріялося нанести кілька композицій. Пам'ятаєте?

   У Пудрового Іриса Маля, а точніше П'єра Бурдона, кисло-терпко-гіркий цитрусовий старт. Терпка волога землистість запудрується та стає солодкуватою. 

   Фруктовий натяк та виразна фіолетова помадність фіалки. Сонячність іланг-ілангу, водянистість та свіжість ніжних, але не ідентифікованих, квітів. Терпкість деревини.

   Згодом, якщо довго вдихати аромат із зап'ястя, то вдасться помітити індольність жасмину.

   Багато масного мускусу і щось саме таке пахуче, як у масажному кабінеті.

    Та все ж найбільша присутність у композиції гірко-солодко-терпко-борошнистого аромату ірисів, які часом видаються кремовими, іншим разом шоколадними, трохи пильними, але такими чарівними.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар