середа, 25 травня 2022 р.

Iris Celadon Giorgio Armani

 Iris Celadon Giorgio Armani


  Спокійний світло-зелений колір, який має назву китайської кераміки 25 років н.е, я несподівано виявила у палітрі інтер'єру кухні після чергового діставання аромату Giorgio Armani. 

   Про самі парфуми ж згадала, нагинаючись до квітника з ірисами. Пригадала про весняну традицію ірисового марафону, який влаштовувала останніх 2-3 роки, з часу, як ірис зайняв місце фаворита серед інших квітів у парфумерії.

   Часом традиційність та систематичність видаються нудними та з часом малоцікавими та драматична й хаотична цьогорічна весна доводить, що яке ж це було щастя, коли все врівноважено та стабільно.

   І ось Iris Celadon, який за задумом парфумера має розквітнути у сіро-зеленому кольорі, на самому старті видає запах замші мишиного відтінку. Гірка пильність змінюється землистою вологістю. Солодка фруктовість амбрети доповнюється шоколадністю пачулі.  Масний присмак мате та копченість. Специфічний зеленкуватий запах бадилля моркви.

   У природі іриси не пахнуть так, як фантазійний гірко-димно-шоколадний Iris Celadon, як і не існує квітів з кольором селадон. Та мені подобається аромат, хоча вже не здається, як колись, тихим та акварельним. Можливо, це на тлі війни так - всі запахи видаються виразнішими. Й не лише квіти, а вся природа, викликає ще дужче захоплення.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар