четвер, 23 червня 2022 р.

Ambre Antique Coty edc

 Ambre Antique Coty 



   Остання краплина Ambre Antique Coty edc повернула у мирне життя. Нестримно закортіло винюхати деталі, розшукати щось цікаве, надолужити втрачений матеріал. І ось цілий ранок тримаю ніс біля зап'ястя, наробила купу закладок, написала власниці флакона Людмилі, розглядаю та порівнюю фото. Все, як колись. Але звук сирени нагадав про реальність та понизив градус ентузіазму.

   Та все ж планую записати враження, бо це ж таки остання краплина рідини, яка вийшла у світ у дуже далекому 1913 році. Не щодня вдається брати до рук такий раритет раритетний.

    На сайті Будуар Клеопатри вказано склад оригінальної композиції 1905 року: 
Верхні ноти: бергамота та неролі.
Середні ноти: геліотроп, жасмин, ладан, лабданум, олібанум, опопонакс, ірис, фіалка.
Базові ноти: стиракс, бензоїн, мускус, амбра, пачулі, циветта, ваніль.

   Концентрація Eau de cologne така насичена, що можна сплутати з парфумами. Досить одного намазу для виразного розкриття. 

   У звучанні не помітно гірких зіпсованих фрагментів, як і не виникає бажання схарактеризувати ретро. У сліпому затесті можна сміливо віднести до ніші. Такий собі сучасний східний ладанно-пачульно-анімалістичний аромат.

  Хороший досвід розглядання якісних інгредієнтів. Мускус з краплиною мильності, помадної восковості, кремової тілесності та солоним посмаком. Смолисто-пряно-гіркуватий ладан. Тягуча масляниста анімалістичність цибетину з солодко-терпкою медовістю та гірчинкою шкіри. Смолисто-деревний запах пачулі та карамельно-ванільно-помадна амбровість.

   Композиція розкрилася приблизно як і минулого разу. Такий самий смолисто-камфорний початок та лікарські ознаки шавлії. Запах хвої та деревне тло. Димно-пряно-терпко, анімалістично та дещо брутально, аж поки аромат не стане помадно-карамельним, кремово-вершковим.

   Жодних квіткових натяків. При першому знайомстві була у мене згадка про троянду. Сьогодні ж готова констатувати її відсутність та у шлейфі все ж є щось помадно-фруктове.

   Хто цікавиться анімалістичними ароматами, отримає задоволення. Така вишукана тваринна палітра, що виникає бажання порівняти з граційністю пантери. 

   Та й слідкувати за розвитком композиції - та ще насолода, про яку нам вдалося забути за останні 120 днів.

   Для більш повного враження про  Ambre Antique Coty трохи історії та про флакони.

   Додам, що спілкування з колекціонерами піднімає настрій, бадьорить та вселяє надію. Щоразу тішуся, коли у стрічці новин зустрічаю нові фото чи повідомлення представників парфумерного товариства. Мрію про купівлю нового флакона, а ще більше прагну зануритися у вивчення нової ароматної історії.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар