понеділок, 27 червня 2022 р.

Guerlain Chant d'Aromes Guerlain edc&parfum

 Guerlain Chant d'Aromes Guerlain


   Сьогодні я дістала Guerlain Chant d'Aromes Guerlain й не відразу зрозуміла, що це було продовженням вчорашнього милування жимолостю у саду наших друзів. 

   Терпкість гіркуватої зелені, ковток свіжості - й запах стиглої сливи, шкірка якої зігріта теплом літнього сонця.

    Кислинка цитрусів й лише згодом альдегіди - пухкі, як хмари, трохи мильні, ще менш воскові, але так гарно підсвічуюючі звучання жимолості, яка пахне парфумами. Лише занурившись у жовто-лимонні квіти, відрізняю різноманітну квітковість, солодко-кислуваті та ванільно-кремові нюанси  Напевно, написала не дуже зрозуміло, коли саме я так занурилася у жимолость, чи вчора біля альтанки, чи сьогодні на зап'ясті? Описувала зразок ed cologne 1960-1970 та вчора милувалася схожою палітрою.

   Вся ця вишукана та витончена квітковість на масному й пряно-борошнистому тлі деревини.

   Солодкість іланг-ілангу та пухка ванільність апетитної випічки. 

   Коли квіти у серці Guerlain Chant d'Aromes перецвітають, виразною стає пряно-гірка, з камфорністю гвоздика. Далі трохи липкості, потім димності ладану.

   Одеколон розкривається швидко, захоплює фрагментами та акцентами. Та це були останні краплини рідини, тому на іншу руку нанесла парфуми.



  А парфуми розпочинаються ментольно-м'ятно, з трав'янистою гірчинкою. 

   Прохолодний металевий дотик альдегідів. Помадно-кремова квітковість та солодка фруктовість сливи. 

   І жимомлость!!! З кокетством жасмину та свіжістю лілій, кислинкою цитрусів та ванільно-кремовою солодкістю. Та, здається, повторююсь...

    На відміну від edc делікатна гіркота гвоздики та більш радісна солодкість іланг-ілангу.  Потім довга кремовість.

   Якщо колись у мене буде сад, я неодмінно засаджу його кущами жимолості та щоранку й щовечора буду занурюватися у квіти, щоб надихатися вволю, щоб вловити нові нюанси, щоб підібрати інші слова для опису, щоб тішитися красою.

Немає коментарів:

Дописати коментар