четвер, 25 лютого 2021 р.

Silver Iris Atelier Cologne

 

Silver Iris Atelier Cologne


   Здається, саме час розпочати сезон ірисових композицій. Хоча ці романтичні квіти з витонченим ароматом, що нагадують про Флоренцію, заполонять місто значно пізніше, саме передчуття весни пахне так - гіркувато-борошнисто, водянисто-прохолодно, кремово-помадно, землисто-пряно.

   Інтерес до ірисових композицій не зникає, хоча інколи звинувачую себе у пасивності щодо відкриття нових екземплярів. Та у великій пошані мої улюбленці, тому у передчутті нових вражень розпочинається вже третя ірисова весна.

   Три дні присвячені Silver Iris Atelier Cologne, який розпочинається тонізуючою життєрадісністю цитрусів. Вибір випадковий, без особливих намірів, але вдалий. Заклопотаність розтягнула споглядання аромату на дні, але це лише підсилило сприйняття та дало можливість роздивитися відтінки та нюанси.

   А розглядати було що, адже аромат ірисів у Atelier Cologne багатогранний та мінливий, який, напевно, задовільнить різні смаки. І мильно-борошнитсий та гіркувато-солодкий. І виразний морквяний з землистістю та зеленим бадиллям, солодкуватістю корневища та трав'янистістю насіння. І з густою солодкою фруктовістю та тягучою помадністю. І чарівною кремовою вершковістю та невагомою пудровістю.

  Привіт, ірис!!! Привіт, весна!!!

   5.03.2019
   Збиває з толку одночасне звучання солодкого, терпкого і пильно-борошнистого. Повільно приходжу до тями і по черзі починаю роздивлятися окремих персонажів Silver Iris Atelier Cologne.

   Солодко-зацукрені, дещо липкі ягоди, а якщо точніше, то варення, але з чого саме - не розібрати.

   Спочатку ірис здався мені пильним і сірим, але з часом помітила виразні ознаки запаху "морковки", які непомітно трансформувалися в солодко-кремову помадність. Приємний фруктовий нюанс привертає увагу і компенсує шершаву мускусність. "Великі соковиті пелюстки обов'язково мають бути темного фіолетового кольору" - подумалось мені.

   Шоколадно-смолисті пачулі з солодкувато-прілим запахом створюють оксамитовий темний фон і підсилюють голос ірису.

   Я би на такий ірисово-помадний манкий шлейф прореагувала. З задоволенням констатувала цей факт, коли проходила повз шафи, в якій шарф, пропахнений Silver Iris, відчував себе головним елементом гардеробу. "Потрібно обов'язково обновити колекцію хусток - для чистоти звучання ароматів"- вирішила я, плануючи яку ірисову композицію вибрати завтра.

   26.11.2018
   Ірис, який пахне морквою, швидко стає гіркуватим, пильним, потім помадним. Зеленкувато-маслянисто-деревний запах мімози несподівано зупинив ірисову історію і переключив всю увагу на себе на якийсь час. А потім - солодкувато-смолисто-прілий аромат пачулі і поруч - солодка помадність.

   Краплина липкості. Солодка фруктовість на межі з присмаком варення і знову помадність, але цього разу чітко зрозуміло, що фіалкова.

   Поличка із солодко-кремовими ірисами поповнилася ще й цим Silver Iris Atelier Cologne. В прес-релізі вказано, що використовували в композиції саме ірис Палліда. Інтригує! Чи не так?

   Завдяки кислинці і ледь вловимій зеленій терпкості солодкість легко сприймається. Швидше всього, це так проявляє себе смородина, але мені її, зазвичай улюблений аромат, в цій історії здається якимось не життєвостверджуючим.

   Карамельно-кремові нюанси додають апетитності, а присутність пачулі робить Silver Iris оксамитовим. Квітково-фруктовий флер повітряний і мерехтливий, пульсуючий. Його хочеться зловити, як метелика, і відразу ж відпустити на волю.

   Час від часу солодкі відтінки змінюються пряними, землистими, навіть прілими, що робить аромат ще більш грайливим.

   На фоні Срібного Ірису Atelier Cologne Venise Chanel свіжою і дзвінкою, але і мильною і акварельною, а Silver Iris - солодко-фруктово-квітковий, теплий, кокетливий, з сюрпризами, не меланхолічний, не монотонний, живий. Але це не означає, що він кращий, просто інший.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар