пʼятниця, 5 лютого 2021 р.

Agent Provocateur Maitresse Agent Provocateur

 

Agent Provocateur Maitresse Agent Provocateur

       
   Agent Provocateur - провокаційна назва бренду нижньої білизни класу "люкс", яка з часом розширила асортимент до парфумерії, ювелірних прикрас, аксесуарів для спальні та ванної кімнати.

   У 2000 році відбувся дебют першої парфумерної композиції Agent Provocateur з однойменною назвою. З того часу аромати випускаються відповідно з новими колекціями білизни та лише для жінок.

   Флакони найчастіше мають добре впізнану форму яйця, що символізує достаток і відродження. Виготовляються з порцеляни та скла.

   Якось мала у колекції мініатюру та чи то не прониклася красою, чи була якась інша причина, вже не згадаю. Мініатюрне рожеве яйце виміняла, залишилася лише згадка на світлині. Напевно, сумую, як і за іншими зразками, які були колись у колекції.

   Трапилася нагода познайомитися з Maitresse - варіацією на тему Agent Provocateur. Наталко, щиро дякую за можливість!

   Maitresse знають всі як "Господиня" або "Коханка"(з фр.) Сама назва претендує на щось еротично-спокусливе та екстравагантне.

   Та аромат розкривається квітковою помадністю з шовковою свіжістю, водянистістю та рожево-жіночною ніжністю.

   На тлі мускусу розсипані фіалки, які й випромінюють ту кремову помадність, але з часом вона непомітно трансформується у густу та тягучу трояндову, з карамельністю та ще чимось симпатичним та добре знайомим. Фруктова кислинка жасмину та абрикосова апетитність османтусу приємно розважають. Лагідний іланг-іланг, хоча без яскравого сонячного сяяння, ніби усміхається. Делікатна ванільність.

   Симпатична та мила "Господиня" згодом стає кремовою. Здається, саме так пахне у хорошому магазині білизни. А можливо, це знання про Agent Provocateur впливає на підсвідомість...Та саме така атмосфера, коли нестримно хочеться придбати всього із запропонованого асортименту та неодмінно у кількох екземплярах.

   Ще мить, і як не дивно і зовсім неочікувано, Maitresse втрачає здатність подобатися і лише видає щось непереконливе, кисільно-мускусно-абстрактне. Так, це саме те швидкоплинне враження, а не атмосфера, яку створювала вчора Міс Діор.

   Ось таким рожево-помадним видався у мене вихідний день. До слова, до домашнього костюму, а тим більше до халату, аромат добре пасує і не вимагає особливої уваги, якихось там аналізів чи розмірковувань. Та й флакон у вигляді яйця, а особливо порцеляновий, буде хорошою прикрасою на туалетному столику.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар