пʼятниця, 26 лютого 2021 р.

Sienne l´Hiver Eau D'Italie

 

Sienne l´Hiver Eau D'Italie


    Свіжо, соковито, зелено, ніби розтерли в пальцях молоді листочки. З кислинкою, липкістю, солодкуватістю, пряністю та гіркотою. Кислинка розвивається у виразний запах листя фіалки, яке пахне весною, скошеною травою і свіжим огірком.

   Солодкість переходить у кремовість. Пряність і гіркота змінюються вологою землистістю і запахом корінців ірису, який нагадує про струмки танучого снігу, мій весняно-квітковий марафон та Iris 39 Le Labo. На мить помічаю камфорну маслянистість.

   Солодкувато-шоколадний серпанок ладану огортає оксамитовим теплом і зимову сіро-фіолетову Сієну висвітлюють сонячні промені, змінюють похмурість радістю та вселяють надію.

   Тло створює вершково-пряна деревина, а на ньому мереживо плете солона карамельність та припорошує прозорим шаром суха борошнистість.

   З часу мого знайомства з Sienne l´Hiver Eau D'Italie симпатія до аромату переросла в захоплення і мушу визнати, що так пахне не лише десь в Тоскані за думкою Bertrand Duchaufour, але й у нас у Рівному, тепер, коли розтають кучугури снігу, перетворюючись на малоестетчне місиво, але вихід з квіткової студії з оберемком квітів, назв яких ніколи не чула, наповнює життя сонячною радістю, а тихі запахи наповнюють холодне повітря саме тими запашними нюансами, що у ароматі Eau D'Italie.




Оксіпеталум - багаторічна ліана з Південної Америки



   18.07.2018
    Весняна свіжість, квіткова ніжність, кришталева прозорість, а охарактеризувати конкретно неможливо, бо звучить Sienne l´Hiver Eau D'Italie так тендітно і філігранно. Це аромат маленької феї, невагомий, витончений, делікатний.

   Першою зрозумілою для сприйняття з'явилася трав'яниста гірчинка, яка присутня в запахах сіна та ромашки чи то кислинка листя фіалки,а ще водянистість огірків. Натяк на мильність, а ще швидше - на мильні кульки, які переливаються рожево-блакитним перламутром.

   Суха і пильна солодкувато-гіркувата борошнистість квітів ірису, що з часом перетворюється на повітряну кремовість, а потім знову щось абстрактне, сіро-рожевого кольору, що нагадує старі шершаві стіни якогось замку чи кам'яну дорогу, яка веде до нього.

   Солодкувато-димна смолистість і ледь помітна вершковість, навіть тягуча медовість, навіть фруктово-винні пелюстки троянди, волога землистість та грибний нюанс, але все це, знову ж таки, прозоро та делікатно. Потім Sienne l´Hiver  пахне мімозою - маслянисто-терпкувато-деревинно з ледь помітною солодкуватою трав'янистістю.

   Запах природи, яка прокидається після зими. Аромат вологого повітря, який розмістили у флакон. Це аромат-настрій. Це аромат-асоціація.

   Це аромат туману, який стелиться над землею. Це аромат мрії про одне місто в Італії в області Тоскана. І не важливо, коли я потраплю у Сієну, зимою чи влітку. Я в неї вже закохалася. І це завдяки Bertrand Duchaufour.

   Sienne l´Hiver Eau D'Italie - атмосферний аромат, для витончених естетів. Його хочеться "слухати" мовчки і тішитися думкою, що він є у колекції, навіть якщо не носити у люди. Діставати лише інколи для себе, щоб створити особливий настрій.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар