четвер, 18 лютого 2021 р.

Narcisse Noir Caron

 

Narcisse Noir Caron


   Темний, відповідно назві, Narcisse Noir Caron у сучасних парфумах. Мова не про квітку нарцис, а про пітьму. Це як в чорній кімнаті все чорне. Та коли очі звикають до мороку,  починають розрізняти спочатку контури, а згодом і відтінки чорного та ще більш чорнішого. Від чорного кольору отримую естетичне задоволення, але він не викликає ніяких емоцій сьогодні. Елегантно окреслює контури, але не хвилює, ніби натякає на пристрасть, але не дотягує навіть до еротизму. Такий собі "light" чорний, а Narcisse Noir Caron 2014 року - бюджетний варіант легендарної композиції ( за сприйняттям, а не за вартістю).

   Густа маслянистість та не виразна квітковість.

   Пряно-гірко-шкіряна анімалістичність.

   Солодка медовість флердоранжу та помадність винної троянди.

   Мильно-чистий запах мускусу та тілесність.

   Солодкувато-ванільна борошниста деревина та шоколадна смолистість.

   Тягуча солоно-солодкувата кремова  карамельність.

   В повітрі сяючий фруктово-медовий жасмин.

   Гарно. Але не емоційно. Чорний колір чомусь не магічний. Він не лякає і не зачаровує. Він надає окремим запашним фразам певного забарвлення, створює десь тло, у іншому місці акцент.

   Можна засумніватися і виправдати ситуацію настроєм, гормонами, морозом, ситуацією... Та одне розпилення старої туалетки і - і розбиваються ущент всі вмовляння та докази.

    27.12.2019

    Після Nuit de Noel важко обрати парфуми, якщо це не інші парфуми Caron. І на думці був лише Narcisse Noir і щось інше не "дотягувало" б до рівня потреби.

   Але вчора я себе погано почувала, а в такому стані не до образу "леді" та й бажання внюхуватися та "вдивлятися" у композицію ледь жевріло.

   А сьогодні я саме у Narcisse Noir! Саме сьогодні я відчуваю готовою до такого образу. Мій внутрішній стан перекликається з цим сміливим, потужним, яскравим, насиченим звучанням.

   У мить, коли ароматна краплина торкається шкіри, розумієш, що це справжні парфуми. У найідеальнішому розумінні. Парфуми кіно-діви. Парфуми-легенда.

   Терпко-солодко-свіжо-душний аромат неролі на деревному тлі і трав'яниста гірчинка реалістичного нарцису. Медова солодкість та масляниста анімалістичність. Тягуча лікерність та солона амбровість, мускусна мильність.

   Пухкий мускус з солодко-гірко-тепкими нюансами, з ознаками скрипучої "чистоти" та тілесності, чуттєвості та фантазійності.

   Солодкість з часом підсилюється і ущільнюється. В ній вловлюю і квітковість, і фруктовість, і лікерність, і помадність. Спокусливо і манко. Так пахне поцілунок.

   Чергування трояндової помадності з мильністю, далі з анімалістичністю, з карамельною тягучістю та деревною борошнистістю. Ознаки нарцису більше не помітила та дочекалася делікатної індольності жасмину, яка поступово перейшла у п'янку медовість та фруктову грайливість.

   Так, є всі характеристики ретро. Але Narcisse Noir не додає років, я впевнена. Додає впевненості, шарму та рафінованої елегантності. І зобов'язує до досконалості.

   І я з новою силою мрію про флакон парфумів!!! Ну, хоча б сучасний варіант з ось такими ароматом, але надію не втрачаю розшукати вінтажний.

 
   25.11.2018
   Одна із моїх парфумерних мрій - потримати в руках флакон, звичайно, з живими парфумами Narcisse Noir Caron!!! Я би наважилася його купити за ту вартість, яку пропонують, якби була впевнена в хорошій зберженості. Недавно знехтувала пропозицію сучасного варіанту 2014 (?) року і придбала лише краплину рідини для знайомства. Спочатку страшенно засмутилася, що не скористалася можливістю, а тепер розумію, що даремно, тому що моя edt 1985 року не поступається серйозній концентрації.

   Солодка фруктовість доповнюється пряно-терпкими відтінками і в мить перетворюється на шкіряно-анімалістичну композицію, що викликає здивування, а потім дуже повільно розкривається, ніби у протилежному напрямку. Все, чого очікувала з самого початку, чомусь з'явиться в кінці цієї ароматної історії. І за цей час я встигну і розчаруватися, і здивуватися, і насолодитися парфумами.

   Знайомий мильний маслянистий мускус, характерний для бренду Caron. Оксамитове тепло. Солодкувато-масляниста деревина сандалу і суха гірчинка ветиверу. Солона карамельність поступово солодшає.

   Здається, що все. Але це помилкове враження про сучасний Narcisse Noir Caron. Не можливо однозначно охарактеризувати парфуми. Наприклад, на подушечках пальців довго чути медовий жасмин, що викликає захоплення. Та й в повітрі присутня якась "наелетризованість" та періодично вловлюю густу квітковість і серце завмирає від радості та хвилювання.

   Потім визнаю, що ні "розкоші", ні "містики". Незадоволене бажання. Відсутність ефекту 3Д і "життя" взагалі. Ніби легендарний аромат і впізнається, але він якийсь без забарвлення і смаку, ніби дієтичний варіант.

   Для компенсації - дуже приємна і комфортна база - солодкувата вершково-ванільно-медова деревина сандалу.

   Можливо, парфуми недостатньо відпочили з дороги чи не "сіли" на мою шкіру. Надія все ще є, хоча розумію, що потрібно шукати все ж таки вінтажний варіант.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар