пʼятниця, 29 листопада 2019 р.

Jasmin De Pays Perris Monte Carlo аромат дня - MaRS

 

Jasmin De Pays Perris Monte Carlo




   Кислувато-солодкий, з фруктовими нюансами, з краплиною тягучого меду дивовижний аромат жасмину! Ще прекраснішим він здається холодного осіннього дня. І хоча барвиста осінь цього року була привітною і розважала мене без перестанку, завжди приємно повернутися у сонячне літо, яке асоціюється виключно з радістю.

   І жасмин у Jasmin De Pays Perris Monte Carlo радісний! Сьогодні не скажу, що дзвінкий, бо видається запах "м'ясистим", ніби плавиться чи розтікається у густому вологому повітрі.

   Зелені відтінки жасмину бадьорять, фруктово-медові - викликають приємні спогади, індольні - дражнять та спокушають. Останні нюанси з'являються несподівано і непомітно, трохи підступно, коли пильність ослабла після першого знайомства та сьогоднішнього фруктового старту. Прілий запах перегною помітний добре, хоча і не голосний і не викликає відразу чи якісь відповідні рефлекси. Помічаю лише те "дихаюче "тепло, яке індол виділяє.

   Пряність гвоздики видається мені прозорою і невагомою, без характерної маслянистості. Пікантно гострота у Jasmin De Pays витончена, доповнена пильною борошнистістю та камфорністю перцю.

   Душність, як перед грозою, змінюється чайністю, потім помадністю, а за мить - фруктовою мармеладністю. Гіркувата терпкість спецій, мильність пухкого мускусу і квітковість, у якій мені мариться ніжність бутонів троянди.

   Солоність морського повітря та рожевого серпанку, а далі - персикова лагідність, яка у свою чергу знову змінюється "чисто-скрипучим" запахом мускусу.

   Зміни відбуваються без перестанку і абсолютно непомітно. Сприйняття ароату на якомусь підсвідомому рівні, але задіяні всі нервові закінчення. Така вишукана витонченість, що захоплює дух, а ніжність викликає хвилювання.

   Мені уявляється біла палітра з великою кількістю пастельних відтінків (зеленого, сірого, рожевого). А ще вершкова кремовість і прозорість.

   Дуже емоційно і неймовірно чуттєво! Тілесно і невагомо. Цнотливо і спокусливо.

   Якось я читала відгук одного блогера, смак якого співпадає дуже часто з моїм. Та як не дивно,  Jasmin De Pays Perris Monte Carlo вона охарактеризувала "безкінечно індольним та нестерпним". Відразу пригадала розмову з колегою про роман "Парфумер" Зюскінда, від якого я отримую величезне естетичне задоволення, коли описують світу запахів, а вона назвала роман огидним, що викликає відразу.

   20.09.2019

   Я вже розповідала, що дуже люблю жасмин в парфумерії, що мрію про подорож до Грасу і з нетерпінням чекаю, коли вдало зійдуться зорі. Також писала, що після відвідування Монако з'явився не аби який інтерес до ароматів Perris Monte Carlo.

   А ось про Jasmin De Pays Perris Monte Carlo ще не було нагоди поділитися враженнями.

   Це новинка 2019 року із колекції бренду Perris Collection De Grasse, в якій є все те, що мені до душі:і згадка про літо, і аромат, і подорож, і інтерес, і захоплення, і мрія. І вперше за довгий час я щодня протягом тижня ношу лише цей аромат, не відволікаючись ні на які інші.

   Якби не було ажіотажу навколо композиції на парфумерній виставці Esxence в Мілані, я би все одно розшукувала зразок Jasmin De Pays, так як автором є мій улюблений парфумер Jean-Claude Ellena.

   Аромат Jasmin De Pays присвячений великоквітковому жасмину grandiflorum, який ще називають королівським або іспанським (каталонським).

   До слова про Каталонію. В Ллорет де Мар, гуляючи по місту і розшукуючи цікаві об'єкти, натрапила на будинок, який був оточений парканом із зарослів жасмину. Звичайно, я дістала фотоапарат, щоб зафіксувати рідкісний вид квітів, а саме grandiflorum, як несподівано вискочив темношкірий юнак і гнівно мене облаяв непристойними словами. Я була впевнена, що за мить із рук вихопить і фотоапарат та відбулася ця пригода лише невеликим переляком та тремтінням у колінах. На згадку залишилися дві світлини поганої якості та впевненість, що приватні паркани фотографувати не можна.

   А Jasmin De Pays Perris Monte Carlo пахне пронизливо, витончено і чудово. Аромат жасмину дзвінкий, прохолодно кришталевий, з ледь вловимим присмаком металу та меду, з ніжною фруктовістю. Білосніжна фаянсова ніжність на терпкуватому зеленому тлі. Одночасно тендітно акварельно і виразно, чітко, з найтоншими переходами відтінків, зі змінами світла та тіні, як це вміє зробити лише Jean-Claude Ellena.

   За делікатністю і скромністю приховано чуттєвість та емоційність. Чи то натяк на індольність та непристойність, чи то так майстерно завуальовано зворотній бік цнотливості.

  Карамельно-солона амбровість нагадує про море, а пухка мускусність відправляє думки слідом за фантазійними хмарами у високе блакитне небо. І хоч як я не прагну закохатися у осінь, з нетерпінням чекаю весну і омріяну подорож у Грас.

.

 

.